La neu arriba amb força a la Terra Alta i acumula més de 25 cm al Port

La carretera entre Horta de Sant Joan i Bot ha quedat tallada | S'han suspès les classes i alumnes han tornat a casa | L'accès a Caro s'ha tancat

Els camps de vinya han quedat enfarinats.
Els camps de vinya han quedat enfarinats. | Cinta Roldán
Redacció
06 de febrer del 2018
Actualitzat a les 20:29h

La neu s'acumula també al Coll de Moro a 475 metres. Foto: Turisme Gandesa


La neu s’està fent sentir amb força a la Terra Alta, la cota de neu ha baixat entre els 350 i els 400 metres i algunes poblacions com Horta de Sant Joan, Gandesa, Arnes o Bot, acumulen ja alguns centímetres de neu als seus carrers, mentre que els camps de vinya presenten imatges bucòliques.

El Servei Català de Trànsit també ha informat que la carretera T-334 entre Horta i Bot ha quedat tallada com a conseqüència de la nevada.
 

Els camps de vinya han quedat enfarinats. Foto: Cinta Roldán


L'exdelegat del Govern a l'Ebre destituït pel 155, Xavier Pallarès, ha penjat també este vídeo a Arnes des del tractor, netejant els carrers:
  De fet, el Consell Comarcal de la Terra Alta, responsable del transport escolar ha avançat durant el matí retorn dels alumnes a casa. A primera hora s’havia anul·lat la ruta Arnes-Bot-Horta de Sant Joan fins a l'Institut de Gandesa i s'ha tancat l'escola del Prat del Compte (5 estudiants). En total, han estat 75 els alumnes no han pogut arribar a les classes. La resta d'estudiants, 253, també han retornat ja a casa. 
 

Este és l'aspecte que ofereixen els carrers d'Horta de Sant Joan, on alguns han aprofitat per fer bicicleta de neu. Foto: Facebook Montsport



La neu també està arribant a la Ribera d’Ebre, a la zona de la Serra de Llaveria, a Tivissa, la neu comença a quallar i es preveuen, també, complicacions a la carretera C-44.
  D’altra banda, segons el Servei Metereològic de Catalunya els punts més del Parc Natural dels Ports acumulen ja més de 25 centímetres de neu des que va començar l’episodi de nevades. Els Agents Rurals han tancat l'accès a Caro i s’obliga a l'ús de cadenes per poder accedir a la zona del Cargol i el Mascar. Tal com es mostra en estes captivadores imatges captades pels responsables de l’Hostal Restaurant Pous de la Neu "Mont-Caro":





Les previsions indiquen que les nevades poden anar a més fins a primera hora de la tarda.