gastronomia

La galera, la tonyina roja o l’arròs, protagonistes dels nous Tallers de Cuina a l’Espai KM0 d’Amposta

Estos tallers se celebren mensualment i sempre amb productes de proximitat com a protagonistes.

, Amposta | 05/02/2018 a les 17:12h
Arxivat a: Societat, cuina, gastronomia, Espai KM0, Miquel Subirats, Vicent Guimerà, taller de cuina, Antic Molí, Jeroni Castell, Les Moles, Inés Príncep, Xocola't, Jordi Castell, Molí dels Avis, Ulldecona, Amposta
El xef Vicent Guimerà ha dirigit este dilluns el primer taller, centrat en la cuina de la galera. | Cedida
La galera, la tonyina roja, l’arròs o el vermut rapitenc són alguns dels productes gastronòmics quilòmetre zero que centraran els tallers de cuina que organitza la regidoria de Turisme, Fires i Promoció Exterior al Centre d’Interpretació de l’Espai KM0 d’Amposta. Este dilluns ha començat el primer dels tallers, dedicat a la galera, i a càrrec del xef i propietari del restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona amb una Estrella Michelin, Vicent Guimerà.

Tal i com ha explicat el primer tinent d’alcalde, Miquel Subirats, l’objectiu d’estos tallers que organitza des de fa tres anys l’Oficina de Turisme és difondre un dels grans actius turístics d’Amposta i el territori, la gastronomia, i dotar de contingut el Centre d’Interpretació de l’Espai KM0. Estos tallers se celebren mensualment i sempre amb productes de proximitat com a protagonistes. En les passades edicions s'han dut a terme tallers amb empreses i productors de les Terres de l'Ebre que acompanyants o no de cuiners, han apropat al públic en general el coneixement del seu producte i han elaborat diferents plats que el públic ha tastat.

Algunes de les empreses que han passat pel showcooking han estat: Xocolates Creo, Granja Luisina amb el xef Albert Guzmán, La Calafa, Angules Roset amb el xef Xavier Montañés, Pastisseria Alemany Jiménez, Pastisseria Pous, Musclarium, Sushi MC i les Moles amb Jeroni Castell.

Tallers primer semestre 2018
El primer taller s’ha celebrat este dilluns 5 de febrer a càrrec de Vicent Guimerà, xef i propietari del restaurant l'Antic Molí d'Ulldecona, guardonat amb una estrella Michelin. La protagonista del taller de cuina ha estat la galera. En altres temps considerada un crustaci de segona categoria, complicada de consumir i amb poca versatilitat a la cuina, des de fa uns anys s'està posant en valor, i això es veu reflectit en la seua pujada de preu, la introducció progressiva en petits i grans restaurants i diverses iniciatives que s'estan fent per defensar-la com a producte òptim.

El segon taller de cuina serà el 17 de febrer i el conduirà el xef Josep Margalef del restaurant Molí dels Avis de l'Ametlla de Mar i on el producte estrella de la carta és la tonyina vermella de l'Empresa Balfegó & Balfegó. El 17 de març serà el moment del vermut, en este cas amb Adrià Franco, de l'empresa Vermut Rapitenc, el qual mostrarà diferents elaboracions amb este producte. Des de fa dos anys se celebra la diada del vermut a la població.

A l’abril será Inés Príncep, de l'empresa Art de Fruita del Lligallo del Gànguil, qui mostrarà la tècnica del tallat tailandès que dibuixa figures, flors o formes damunt la pell de les fruites i verdures. Petites obres d'art efímer molt visuals que criden l'atenció i poden ajudar a incitar al consum de les mateixes entre els infants. Al mes de maig se celebren a Amposta les Jornades de Cuina Tradicional i el dia 12 de maig tindrà lloc un taller de cuina que vol recuperar una vella recepta, que ens recorde els nostres avantpassats. Enguany el taller de cuina serà a càrrec de l'Associació de Venedors del Mercat Municipal d'Amposta i amb els seus productes, s'elaborarà la recepta de l'arròs, col i fesols. Un plat únic i contundent, típic dels dies d'hivern. Per acabar el primer semestre del 2018 anirà a la cuina de l'Espai Ebre KM0 el cuiner i pastisser Jordi Castell, propietari de Xocola't d'Ulldecona, qui elaborarà dos entrants amb tocs asiàtics i una coca de Sant Joan.

Les inscripcions es poden realitzar a la pàgina web de l'Oficina de Turisme al www.turismeamposta.cat una setmana abans de cada taller.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Un dels forats en una finestra, i en una pared, amb la porta oberta on s'observen altres desperfectes. | Cedides
01/01/1970
Els lladres han trencat vidres, han fet forats a la paret, han rebentat guarda-robes i dos màquines de vending per endur-se la recaptació
El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, atenent els mitjans de comunicació aquest dimarts | ACN
01/01/1970
El ministre reunix els alcaldes del Pacte de Berà, que demanen "resoldre el problema" i aparcar els retrets sobre l'incompliment de l'1 de gener
Imatge d'arxiu d'un cotxe dels Mossos. | Josep M. Montaner
01/01/1970
Els arrestats acumulen fins a 14 antecedents policials per delictes contra el patrimoni
Imatge de l'exterior del taller mecànic no autoritzat, ubicat en terreny rural a Alcanar. | Cedida
La Rambla, pocs dies després de l'atemptat | Albert Alemany
01/01/1970
Els tres arrestats estan directament relacionats amb Driss Oukabir, que es troba actualment a la presó
La base del monument franquista, amb els cartells pro independència. | (@VictorSorribes)
01/01/1970
La base del monument ha aparegut esta matinada amb diversos cartells enganxats, on diu 'Hola Europa' i 'Hola República'
Núria Rodríguez (CUP Tortosa), Eduardo Cáliz, membre del secretariat nacional i Anna Gabriel , diputada de la CUP. | Sofia Cabanes
01/01/1970
La diputada de la CUP, Anna Gabriel, refusa la proposta de Podemos per paticipar en una assemblea de càrrecs electes estatal per facilitar una solució acordada | Convida la formació de Pablo Iglesias a "defensar les urnes" i demanar a Ferran Bel la retirada del monument
01/01/1970
La va realitzar dissabte una persona que hi va arribar amb caiac | La pintada va ser borrada unes hores més tard | La Comissió per la retirada dels Símbols Franquistes ha emès un comunicat expressant el seu suport a l'acció contrària al monument
Pilar Poy, fent fotografies preparant el nou blog que estrenarà a l'aguaita.cat. | Cedida
01/01/1970
"Menja't l'Ebre" és el nom del nou espai de cuina que signa la periodista ebrenca