L'exregidor de PxC a Tortosa, condemnat a 1 any i mig de presó

L'Audiència de Tarragona confirma el delicte d'incitació a l'odi pel qual el van condemnar al Jutjat Penal de Tortosa

Redacció
05 de febrer del 2018
Actualitzat a les 15:19h
Sostenint la pancarta de PxC, Jordi Pere Casanova és el 6è (començant per l'esquerra) que apareix a la foto.
Sostenint la pancarta de PxC, Jordi Pere Casanova és el 6è (començant per l'esquerra) que apareix a la foto. | PxC
L’Audiència de Tarragona ha condemnat l’exregidor per Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament de Tortosa, Jordi Pere Casanova a un any i mig de presó per un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques, en la seua modalitat d’incitació a l’odi contra un grup determinat.La sentència confirma íntegrament l’emesa en el seu dia pel Jutjat Penal de Tortosa.

Segons recull la sentència que ha difós el Diari de Tarragona, Casanova ha estat condemnat per una sèrie d’afirmacions en plens municipals fetes entre el 20 de febrer i el 14 d’octubre de 2014. Com ara : “Centenars d’immigrants que no fan res de tres en tot el dia i viuen a costelles nostres, criden i molesten els veïns”. I també: «és impossible seguir ocultant l’evident proba d’incivisme, inseguretat i convivència que implica la presència d’aquest col·lectiu immigrant”.

Casanova també ha estat condemnat pels seus comentaris a les xarxes socials. En concret, el 9 de gener de 2015 va dir: “Chusma miserable que debe ser deportada inmediatamente!!! Estamos más que hartos de basura inmigrante que solamente ha venido a cometer delitos y a vivir del cuento!!! Más que hartos!!! Carne de horca!!!”, en referència a una notícia sobre un ciutadà moriginari del Marroc que hauria fet una estrebada a Tarragona a una dona de 89 anys que va acabar morint.

Els magistrats de l’Audència consideren que estes afirmacions “de menyspreu i insult” de l’exregidor de PxC no queden emparades en el dret a la llibertat d’expressió i consideren que la seua actitud és “d’incitació directa a la violència contra els immigrants”.

Casanova ja va ser imputat per l’aparició de pintures racistes i carn de porc a la mesquita de Tortosa al febrer de 2014.