necrològica

Mor als 63 anys Antoni Sabaté, exalcalde de Flix i històric del PSC

Sabaté no ha aconseguit superar una llarga batalla contra el càncer

per Redacció , Tortosa, 4 de febrer de 2018 a les 10:47 |
Sabaté ha estat un dels pesos històrics del PSC a l'Ebre. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El que va ser alcalde de Flix, diputat, destacat membre del PSC a les Terres de l’Ebre i director dels Serveis Territorials de Cultura i del Departament de Política Territorial de la Generalitat, Antoni Sabaté Ibarz (1954), ha mort la passada matinada a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús (Tortosa), als 63 anys, després d’haver patit i no poder superar un llarg procés cancerigen.

Antoni Sabaté Ibarz va nàixer a Flix el 12 de novembre de 1954. Fou regidor (1983-1987) i alcalde de l’Ajuntament de Flix (1987-2003), diputat al Parlament de Catalunya (1999-2003) i regidor de l’Ajuntament de Tortosa (2011-2015). També ha estat diputat provincial de la Diputació de Tarragona de 1983 a 1991 (de 1983 a 1987 en presidí la Comissió de Medi Ambient); conseller del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre de 1988 a 1999; director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre de 2004 a 2010; i responsable d’Acció Territorial a les Terres de l’Ebre del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de 2007 a 2010.


Militant del PSC des de 1983, també va ocupar diversos càrrecs dins l’organització interna d’aquesta formació política, entre altres Primer Secretari de la Federació XVI del PSC de les Terres de l’Ebre.

Va cursar el seus estudis primaris a l’escola pública de Flix i a partir dels 10 anys els primers cursos de batxillerat elemental al Col·legi de La Immaculada de Jesús (Tortosa). Becat per la Mutualitat Laboral Química, va estudiar cinc anys a la Universitat Laboral de Còrdova on es titulà d’oficial de forja artística de la família industrial de fusteria metàl·lica. D’este centre, en fou expulsat el 1972 per motius polítics per haver estat un dels promotors d’una vaga que mobilitzà més d’un miler d’alumnes.


Així mateix, Antoni Sabaté estigué molt vinculat i de forma activa al teixit associatiu de Flix. Va ser president de l’Orfeó de Flix entre 1976 i 1978 (càrrec al qual accedí quan tenia 21 anys), entitat de la que fou cantaire durant força anys. Així mateix, el 1989 fou un dels socis fundadors del Grup de Natura Freixe.

Les mostres de condol per la seua mort s’han fet sentir des de primera hora d’este diumenge. Una de les primeres ha arribat des de l’Ajuntament de Flix, que n’ha informat del seu traspàs i ha manifestat el seu més sentit condol a tots els seus familiars.

Recentment havia aconseguit complir un dels projectes més desitjats, la publicació del llibre de caire autobiogràfic ‘El final del principio’, on explicava, entre altres, la seua experiència en la lluita contra el càncer. 
 

Sabaté havia aconseguit en les darreres setmanes fer realitat un dels seus darrers projectes, el llibre 'El final del principio'. Foto: Cedida


 

 

Participació