Amposta invertirà 1 milió d’euros en la rehabilitació del Sindicat

Es preveu ubicar-hi les àrees de Polítiques Actives d’Ocupació i Amposta Empresa, així com un Fab-Lab vinculat a la xarxa del Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Imatge de la futura façana del Sindicat, obra de l'arquitecte Jaume Sagarra
Imatge de la futura façana del Sindicat, obra de l'arquitecte Jaume Sagarra | Cedida
Redacció
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:54h
Una superfície més de 986 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i dos plantes més, on s’habilitaran despatxos, aules de formació i un laboratori. Tot plegat conservant les característiques originals d’un edifici que data el 1920. Estos són els principals trets del projecte de rehabilitació de l’antic edifici del Sindicat Catòlic d’Amposta, obra de l’arquitecte ampostí Jaume Sagarra i que compta amb un pressupost de prop de 930.000 euros.

Este dilluns 29 de gener, la Junta de Govern Local va aprovar el projecte, que avui l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Miquel Subirats, de l’arquitecte, i de les caps de les àrees de Polítiques Actives d’Ocupació i Amposta Empresa, ha presentat a la premsa. “Amb la compra del Sindicat, al desembre del 2015, vam poder recuperar un dels pocs edificis que forma part del catàleg de patrimoni històric, artístic i arquitectònic de la ciutat”, assenyala l’alcalde, tot recordant que l’adquisició es va formalitzar per 340.000.
 

L'edifici compta amb una superfície de més de 986 metres quadrats, distribuïts en una planta baixa i dos pisos mes Foto: Cedida


Tomàs també ha recordat que “al febrer del 2015, estant a l’oposició, el grup d’Esquerra va presentar una moció per tal que l’Ajuntament adquirís este edifici, una proposta que vam incorporar al programa electoral amb el qual vam accedir al govern”. “Tots els grups municipals a l’oposició en aquell moment van donar el seu suport a la moció, però CiU, llavors al govern, va votar en contra”, ha afegit.

A l’edifici, s’hi traslladaran les àrees de Polítiques Actives d’Ocupació i Amposta Empresa. “Són dos àrees que gestionen més d’1 milió d’euros de subvencions i volem dignificar la gran tasca que actualment estan fent des de diferents llocs municipals”, ha explicat l’alcalde, que també ha avançat que a la planta baixa s’instal·larà el Fab-Lab, vinculat a la xarxa de Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Actualment s’està preparant el projecte de licitació, que preveu ser adjudicat passat l’estiu. Després, en un termini màxim d’un any, es procediria a l’execució. En este sentit, Tomàs ha destacat que “no és un projecte que estarà finalitzat dins d’este mandat, però volem que siga al més aviat possible per poder traslladar els serveis que s’hi ha d’instal·lar quan abans millor”, ha tancat.
 

La rehabilitació preveu conservar Tot plegat conservant les característiques originals d’un edifici que data el 1920 Foto: Cedida