El fiscal demana 4 anys de presó pel conductor que va provocar l'accident mortal d'Emma i Manel

El juí se celebrarà a partir del proper 12 de febrer al Jutjat Penal de Tortosa | Familiars i amics dels dos joves es mobilitzaran a les portes del jutjat per reclamar justícia

Concentració als jutjats d'Amposta el juliol passat. A la imatge, els familiars d'Emma Garcia.
Concentració als jutjats d'Amposta el juliol passat. A la imatge, els familiars d'Emma Garcia. | S.B.
Sofia Cabanes
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:49h
El juí contra el conductor que va provocar l’accident i la mort d’Emma Garcia Curto i Manel Constantino Forné se celebrarà el proper 12 (a partir de les 8.30 h) i 13 de febrer al Jutjat Penal de Tortosa.

Després d’haver-se constatat que l’acusat Manuel Vicente P.C. va provocar l’accident sota els efectes de la cocaïna i que tot i això, va continuar conduint vehicles a motor amb el carnet retirat cautelarment, el fiscal demana 4 anys de presó, un fet que ha indignat familiars i amics de les víctimes.

Com a mostra de rebuig i per reclamar una condemna exemplar, els familiars d’Emma Garcia han convocat estos dies a través de les xarxes socials a familiars i amics per mobilitzar-se a les portes dels jutjats. “Demanar 4 anys és una burla, per a ell és un regal. Ho trobem totalment injust”, ha lamentat Juan Garcia, pare d’Emma. “Amigues, amics i pares, han volgut mostrar-nos aquell dia el seu suport, per això farem força tot junts”, ha afegit.

L’accident en què van perdre la vida Emma Garcia Curto i Manel Constantino Forné, de 15 i de 18 anys respectivament, es va produir el 22 de desembre de 2016, quan els dos joves es dirigien en moto des d’Amposta cap a la Ràpita per la N-340, el dia que començaven les vacances de Nadal. L'accident va consternar la societat ebrenca i el món de l'esport en general. L’Emma formava part de l’equip juvenil d’handbol de l’Amposta Lagrama, mentre que Manel, nascut a la Ràpita, era porter del Masdenverge. 

L’acusat, Manuel Vicente P.C., veí d’una localitat de Barcelona i d’uns 60 anys, conduïa una furgoneta de la seua propietat sota els efectes de la cocaïna, tal com consta a les conclucions provisionals del Fiscal, a les quals ha tingut accés l’aguaita.cat. L’alteració provocada pel consum d’esta substància estupefaent va fer que l’acusat “no adeqüés la trajectòria” del vehicle de manera que va envair el carril esquerre de la circulació, al punt quilomètric 1076, per on circulava en aquell moment la moto en què viatjaven Manel i Emma, i va col·lidir amb ells. Com a conseqüència de la topada i de les greus lesions que van patir, els dos van morir.

El conductor de la furgoneta va donar positiu en substàncies estupefaents. Els símptomes que presentava en aquell moment com a conseqüència del consum de drogues eren: “variacions sobtades de comportament o estat d’ànim, incapacitat per atendre als requeriments que li efectuava la força policial actuant”, “parla pastosa, incoherent i repetitiva i es trobava en constant moviment essent la psicomotricitat inquieta i inestable”, tal com descriu el Fiscal.

Segons el fiscal els fets constitueixen un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle a motor sota els efectes de les drogues, en concurs ideal amb dos delictes d’homicidi per imprudència greu. Per tot plegat demana per a l’acusat una pena de 4 anys de presó, amb inhabilitació especial per al sufragi passiu pel temps de condemna i 6 anys de privació del dret de conduir vehicles de motor i ciclomotors.

Actualment l’acusat es troba en situació de presó provisional comunicada i sense fiança des del 5 de juliol de 2017. El 15 de juliol el jutjat d’Alcanyiz el va condemnar en sentència ferma per conduir un vehicle a motor i saltar-se les mesures cautelars que li havia imposat el jutjat d’Instrucció núm. 3 d’Amposta que li havia privat cautelarment el dret de conduir, per l’accident en què van morir Manel i Emma. Estos antecedents penals, però, no són computables en esta causa, segons remarca el fiscal, a efectes de reincidència.
 

Furgoneta accidentada, amb una part del davant malmesa per la topada amb una motocicleta. Foto: ACN / A. Mayor