On pot nevar a partir d'este dijous?

La cota de neu pot baixar per sota dels 500 metres aquesta tarda

Redacció
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:24h
Nevada a Caro.
Nevada a Caro. | Isabel Miret
Nou canvi brusc de temps a la vista. Després de quatre dies de calma meteorològica marcades per un anticicló, este dijous un front portarà precipitacions i provocarà una notable baixada de les temperatures. Tot plegat farà que es puga veure nevar en cotes força baixes, però sembla que les Terres de l'Ebre esta vegada es lliuraran de la neu, ja que el front afectarà especialment a la Catalunya Central i a l'interior de les comarques gironines.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per risc de neu a partir del migdia. Apunta a la possibilitat que s'acumulin 5 centímetres per sobre dels 700 metres especialment a les comarques del Ripollès i la Garrotxa. L'avís també afecta, però amb menor probabilitat, al Berguedà, Osona, Moianès, Vallès Oriental i la Selva.

El Meteocat assenyala que la cota de neu pot baixar fins als 500 metres, localment per sota. Es pot veure nevar en capitals de comarca com Ripoll, Berga, Moià i, fins i tot, la plana de Vic. Les precipitacions poden ser notables a l'entorn del Montseny i més escasses al Pirineu. Autovies com la C-17 i la C-25 podrien tenir problemes de trànsit.
 

Mapa de la possible acumulació de neu aquest dijous a la tarda


A continuació, alguns dels mapes d'acumulació de neu previstos per aquest dijous a la tarda.

 

 
Comarques afectades per l'avís per neu
- Ripollès
- Garrotxa
- Berguedà
- Moianès
- Osona
- Vallès Oriental
- La Selva
 

Avís per neu per aquest dijous. Meteocat