La Ribera d’Ebre i la Terra Alta disposaran d’una deixalleria mòbil per a residus especials i perillosos

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) aprovat una subvenció 84.639,24 euros per adquirir esta estructura transportable

La compra d’esta estructura transportable es preveu que es licite durant l’exercici de 2018
La compra d’esta estructura transportable es preveu que es licite durant l’exercici de 2018 | Cedida
Redacció
30 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:06h
Una deixalleria mòbil recorrerà els pobles de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta per facilitar la recollida de residus perillosos i especials als veïns que tenen dificultats per desplaçar-se fins a les deixalleries properes. Serà un equipament compartit entre les dos comarqus, que tenen en comú el servei de recollida i gestió de residus municipals a pràcticament tots els pobles, a través del Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, Priorat i Terra Alta. En l’actualitat la gestió dels residus especials i perillosos dels municipis consorciats es fa a les instal·lacions que hi ha a les poblacions de Móra d’Ebre, Flix, Falset i Cornudella de Montsant. A la Ribera, a més, també hi ha la deixalleria d’Ascó, de propietat municipal.

Este nou equipament serà una realitat després que l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) haja aprovat una subvenció 84.639,24 euros per l’adquisició d’esta estructura transportable. La deixalleria mòbil és un contenidor amb diversos compartiments per dipositar de manera separada residus municipals que no són objecte de recollida domiciliària, i amb el seu ús es pretén que no vagen a parar al contenidor del rebuig. Així, a la deixalleria mòbil els veïns hi podran dixar residus domèstics que ara han de portar a la deixalleria, com roba i sabates, ferralla i metalls, cables elèctrics, petits voluminosos, plàstics durs, olis vegetals i/o de cuina, olis minerals i/o de motor, ferralla electrònica i informàtica, fluorescents, telèfons mòbils, petits electrodomèstics, dissolvents, radiografies, tòners o cartutxos, piles i bateries, aerosols i pintures.

La compra d’esta estructura transportable es preveu que es licite durant l’exercici de 2018. Un cop es faça efectiva, la deixalleria mòbil recorrerà els pobles de les tres comarques, de manera periòdica, per apropar este servei als ciutadans. A més de recollir i recuperar els residus, en alguns casos fomentant-ne la reutilització, les deixalleries també tenen una funció de sensibilització ciutadana, estan obertes a tota la ciutadania i en cas de dubte es pot preguntar a l’operari que s’encarrega del servei. Amb tot, no s’hi poden depositar materials barrejats, explosius, radioactius, fibrociment, sanitaris ni grans quantitats de residus industrials, que han de portar-se a gestors privats autoritzats per l’ARC.