Germà Bel declara a la Fiscalia per un delicte d'«odi» per unes piulades contra Sáenz de Santamaría

L'exdiputat va fer estos comentaris entre l'1 i el 3 d'octubre quan encara era diputat de Junts pel Sí

Germà Bel
Germà Bel | Adrià Costa
Redacció
29 de gener del 2018
Actualitzat a les 19:24h
L'exdiputat de Junts pel Sí Germà Bel ha declarat este dilluns davant la Fiscalia per un delicte d'odi i discriminació per unes piulades que va fer criticant la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i la policia per l'actuació del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil dos dies abans amb motiu de la celebració del referèndum de l'1-O. 

Segons explica el mateix Bel en un fil de Twitter, les actuacions es basen en un informe policial que conté una de les piulades contra la vicepresidenta espanyola i en tres més contra la "política policial del PP, amb suport de Cs i PSOE, i la voluntat del govern central d’infondre por indiscriminada a Catalunya". Les piulades van ser escrites entre l'1 i el 3 d'octubre, després del referèndum, quan Bel encara era diputat i abans de l'aplicació de l'article 155.

Este és el fil:  L'exdiputat critica que l'informe conté "falsedats constatables" i sosté que les seues condicions de professor i parlamentari pot "generar un estat d'opinió contrari" a les forces policials. Bel va rebre la citació –ordenada per la Fiscal en cap de Barcelona, Ana Maria Magaldi-, el passat 22 de gener.

D'altra banda, l'exdiputat de Junts pel Sí també considera que és una "obligació cívica dels ciutadans en "Democràcia" rebutjar i contestar els abusos del Poder". "Aquesta obligació cívica es torna en "Deure" pels membres dels Parlaments, per controlar els abusos de l’executiu contra els ciutadans", afegix Bel, que també ha emplaçat als membres del Parlament de Catalunya "a ser sempre dignes dels ciutadans que representen, combatent els abusos dels poders públics sobre els seus representats".