La Ràpita modifica el POUM per facilitar la implantació hotelera a l'antic escorxador

El govern municipal busca incrementar l'atractiu d'esta parcel·la per a futurs inversors

L'antic escorxador, en un dels accessos a la població a la vora de la façana marítima.
L'antic escorxador, en un dels accessos a la població a la vora de la façana marítima.
Redacció
27 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:49h
L'Ajuntament de La Ràpita ha aprovat provisionalment en la sessió plenària celebrada este divendres la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que afecta a la zona de l'antic escorxador. Amb esta mesura, el govern municipal pretén facilitar la implantació hotelera en esta parcel·la de gran interès estratègic tant per la seua ubicació en un accés que connecta la població amb el delta de l’Ebre, com per la dinamització que pot conferir al barri històric del Xicago i per la proximitat a la façana marítima i la zona portuària. La proposta compta amb l'informe favorable de la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) i ha obtingut el suport de tots els grups municipals.

Este espai de titularitat pública municipal, on es preveuen 5.400 metres quadrats de sostre edificable a més d'una zona verda, té en el planejament actual un excés de càrregues urbanístiques innecessàries que dificulten el seu desenvolupament. Amb la modificació aprovada provisionalment, l'espai delimitat queda alliberat d'estes càrregues -com ara cessions obligatòries de l'aprofitament de la finca quan ja és municipal o previsió de reserva per a equipaments- per tal que puga resultar més atractiu per als promotors hotelers.

"La finalitat del govern municipal és incrementar l'atractiu d'esta parcel·la des del punt de vista de la inversió hotelera, i creiem que eliminades les càrregues innecessàries preexistents, resulta molt interessant pel seu enclavament entre el nucli urbà, la zona portuària, un equipament com és el Museu de la Mar de l'Ebre i l'entrada al Delta de l’Ebre", ha afirmat l'alcalde, Josep Caparrós.

Després de l'aprovació provisional pel ple, la modificació ha de ser aprovada per la CUTE per a la seva aprovació definitiva.