L'Ajuntament de l'Ampolla arranja el camí del barranc de Sant Pere al Lligallo del Cementiri

L'actuació ha suposat una inversió de més de 26.000 euros

Així ha quedat el camí després de les obres.
Així ha quedat el camí després de les obres. | Cedida
Redacció
24 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:03h
L'Ajuntament de l'Ampolla ha millorat la pujada que va des del barranc de Sant Pere al Lligallo del Cementiri a través d’un nou traçat de la carretera amb l’objectiu de “millorar esta via rural per fer‐la més segura tant per als vehicles que hi circulen com per als vianants que la freqüenten”, explica Francesc Arasa, alcalde de la població.

L’actuació, que ja està finalitzada, ha consistit en l’excavació i rebaixament del terreny situat al costat esquerra de l’antic traçat i en l’aportació d’una capa de tot‐u degudament regada i compactada. El següent pas realitzat ha estat el subministrament i estesa d’un primer reg d’imprimació, i en segon lloc, el subministrament i estesa d’aglomerat asfàltic en calent.

Les obres també han contemplat l’arranjament del paviment de formigó d’uns 200 m2 de superfície en l’encreuament del barranc de Sant Pere amb les dues pujades a costat i costat dels camins de servitud de l’autopista AP‐7.

Finalment, s’ha senyalitzat horitzontalment el nou traçat, pintant les línies laterals del nou vial amb pintura acrílica i microesferes de vidre. Les obres, que han comptat amb un pressupost de 26.559,50 euros (IVA inclòs), es van adjudicar a l'empresa Obres Sol i Vent 2010 SL, i el tècnic municipal Lluís Rodríguez ha estat el director i coordinador de l'obra.

El Lligallo del Cementiri “és un dels vials rurals més transitats de tot el terme de l’Ampolla”, explica l’alcalde.  Esta via dóna accés a nombrosos habitatges i cases disseminades , així com a finques de cultiu. Degut a l’alt nivell de trànsit rodat, el tipus de ferm asfàltic i a les pluges, este tram de pujada d’uns 50 metres de longitud presentava força irregularitats i les reparacions realitzades amb asfalt en fred o formigó havien perdut part de la seua capa de rodament.