Identificat el presumpte autor d'una brutal agressió a un porc senglar

Els Agents Rurals ja han denunciat l'home, veí de Lleida, que hauria comès el maltractament al canal de Pinyana | Anima Naturalis assegurava que es tractava d'un home de la Terra Alta, però Agents Rurals ho han desmentit

L'home copeja i ofega l'animal en un canal de reg.
L'home copeja i ofega l'animal en un canal de reg.
Redacció
24 de gener del 2018
Actualitzat a les 16:20h
Els Agents Rurals han denunciat un home de Lleida per maltractament animal, després d'identificar-lo en un vídeo publicat a les xarxes socials on se'l veia colpejant i intentant ofegar una cria de senglar. Els fets haurien tingut lloc fa uns dies en una sèquia del canal de Pinyana, entre els municipis de Lleida i Alpicat.

L’organització en defensa dels drets dels animals Anima Naturalis havia assegurat que es tractava d’un veí de la Terra Alta la identitat del qual havien comunicat en les darreres hores als Mossos i a la Guàrdia Civil. No obstant això, els Agents Rurals ho han desmentit.

En els darreres hores, les xarxes havien bullit escandalitzades per un vídeo en què es pot veure un home a l’interior d’un canal de reg que propinava un tracte salvatge a una cria de porc senglar que hi havia caigut i que va morir per la brutalitat de l’agressió.

La Guàrdia Civil, a través del seus perfils oficials, havia demanat col·laboració a la ciutadania per tal d’identificar l’autor d’este nou episodi de vergonyant maltractament cap als animals. Segons es pot veure a les imatges, un home vestit amb una granota de treball atrapa un porc senglar jove que havia quedat atrapat a l’interior d’un canal de reg i li propina una esgarrifosa pallissa copejant-lo contra les parets i ofegant-lo fins que mor.

Organitzacions en defensa dels drets dels animals i del medi ambient han condemnat enèrgicament l’episodi. També ho ha fet la Reial Federació Espanyola de caça. El president, Ángel López Maraver, ha assegurat que l'autor d’este  "menyspreable acte" ha de ser "durament" castigat per la crueltat mostrada cap a l'exemplar i insistix que el control d'espècies silvestres sempre s'ha de fer "dins de les condicions marcades per la legislació vigent" i amb mètodes autoritzats.