Deltebre, l'Ametlla de Mar i l'Ampolla renoven el conveni de col·laboració amb l’Estació Nàutica Costa Daurada

La signatura ha tingut lloc en el marc de la Fira Internacional de Turisme FITUR, a Madrid

L’Estació Nàutica Costa Daurada està formada pels set municipis que estan situats al Golf de Sant Jordi, una gran àrea 90 kilòmetres de serveis turístics relacionats amb el mar
L’Estació Nàutica Costa Daurada està formada pels set municipis que estan situats al Golf de Sant Jordi, una gran àrea 90 kilòmetres de serveis turístics relacionats amb el mar | Cedida
Redacció
18 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:36h
L’Ampolla, l’Ametlla de Mar i Deltebre han renovat el seu conveni intermunicipal de col·laboració amb l’Estació Nàutica Costa Daurada. La signatura ha tingut lloc en el marc de la Fira Internacional de Turisme FITUR, a Madrid. Este document, que es firma cada any, té com a objectiu regular la relació entre els municipis associats i l’Estació Nàutica i establir els drets i deures de cadascuna de les parts.

L’acte de signatura es va realitzar ahir dimecres, 17 de gener, a les 17hores, a l’estand de Catalunya i FITUR i va ser presidit pel director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa. També va ser-hi present el president del patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer.

En el torn d’intervencions, el president de l’Estació Nàutica Costa Daurada, Vicent Martí, va exposar que “durant els darrers mesos s’ha treballat per establir unes línies de promoció específiques que permeten desestacionalitzar la temporada”. En este sentit, va destacar que activitats com el submarinisme o la pesca esportiva tenen un gran potencial per atraure visitants i que durant els pròxims mesos es treballarà en esta línia.

A tall d’exemple, Martí va destacar que “al centre d’Europa, països com França, Alemanya i Holanda, sumen més de 8 milions de persones que practiquen pesca esportiva, mentre que el submarinisme, de forma freqüent, el realitzen més de 4 milions de persones”.
Per la seua banda, Xavier Espasa, director de l’ACT, va assumir el compromís de donar suport a les accions de promoció, per tal d’afavorir productes com la pesca i el submarinisme.

El conveni intermunicipal 2018 de l’Estació Nàutica van signar-lo representants de les set poblacions integrades, concretament els alcaldes de Salou, Pere Granados; el de Mont-roig del Camp, Fran Morancho; el de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons García; i l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza. També van signar-lo les regidores de l’Ametlla de Mar i l’Ampolla Maria Marsal i Meritxell Jardí, respectivament, i el regidor de Deltebre Francisco Castro, així com el president de l’Estació Nàutica Costa Daurada, Vicent Martí. A l’acte, van assistir-hi també regidors dels ajuntaments i tècnics de turisme.

Estació Nàutica Costa Daurada

L’Estació Nàutica Costa Daurada està formada pels set municipis que estan situats al Golf de Sant Jordi, una gran àrea 90 kilòmetres de serveis turístics relacionats amb el mar que ha esdevingut el domini nàutic més gran de Catalunya. L’associació busca realitzar una promoció conjunta d'activitats a fires especialitzades del sector nàutic en l’àmbit europeu.