La Ràpita atorga 33.000 euros en beques per als transport d'estudiants universitaris i de grau superior

Se n'han beneficiat 184 joves d'entre 18 i 25 anys

Proves de selectivitat. Foto d'arxiu.
Proves de selectivitat. Foto d'arxiu. | Adrià Costa
Redacció
16 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:08h
L’Ajuntament de La Ràpita ha començat a fer efectius els pagaments de les beques per al transport per estudis de cicles formatius de grau superior i estudis universitaris, destinats a estudiants empadronats al municipi matriculats el curs 2016-2017.

L’Ajuntament ha destinat enguany 33.000 euros a estos ajuts, que beneficien estudiants d’entre 18 i 25 anys als quals es va aprovar la sol·licitud. En esta convocatòria han estat 184 els estudiants becats per sufragar despeses de transport, segons ha informat el regidor d’Ensenyament, Àlex Cervera.

L’import d’estes beques convocades anualment per la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament és l’equivalent a multiplicar per un 1,5 euros els quilòmetres de distància entre el lloc on es cursen els estudis i la població de La Ràpita. En qualsevol cas, la subvenció concedida no és inferior als 50 euros ni excedeix els 300 euros, sempre sense superar la partida pressupostària prevista, perquè si així fos les bases ja preveuen una distribució proporcional entre totes les sol·licituds admeses.

Els requisits, entre altres, demanen estar empadronat i residir al terme de La Ràpita de manera continuada durant els últims 5 anys, tenir entre 18 i 25 anys en el moment de la matrícula, i estar matriculat en cicles formatius de grau superior o estudis universitaris en el curs pertinent, en este cas el 2016-2017. En esta convocatòria s’havien presentat 198 peticions, però algunes havien estat denegades per incompliment d’algun dels requisits fixats en les bases.