La CUP sosté que es mantindrà el model de gestió hospitalària tot i l'adéu a Sagessa

Els cupaires entenen que encara que es canvie l'empresa gestora, la gestió "seguix regint-se pel dret mercantil"

Els cupaires lamenten que Bel  "no haja fet autocrítica de la gestió de Sagessa,  un model amb casos de corrupció i nombroses imputacions"
Els cupaires lamenten que Bel "no haja fet autocrítica de la gestió de Sagessa, un model amb casos de corrupció i nombroses imputacions" | Cedida
Redacció
15 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:31h
El canvi de gestors a les empreses municipals de salut de Tortosa i del territori no suposa un canvi de model de gestió, "que continuarà regint-se pel dret mercantil. Es canvia Sagessa pel Consorci, però no el model", defensa la CUP Tortosa.

El 31 de desembre Sagessa i Ginsa van dixar de gestionar les empreses municipals de Salut de Tortosa, per passar a mans del Consorci d’Atenció i Salut de Catalunya. "Des del Departament de Salut a les Terres de l’Ebre i des de l’alcaldia de Tortosa es va anunciar el canvi remarcant que la titularitat serà 100% pública, i des de la CUP-Ae volem recordar que amb Sagessa la titularitat també era 100% pública. Però amb el Consorci com amb Sagessa, la gestió no serà pública perquè es regirà pel dret mercantil, per la gestió privada com una empresa privada", remarquen els cupaires. A més, recorden que "des de la CUP-Ae venint denunciant des de fa temps que no n’hi ha prou amb la titularitat 100% pública, que la gestió també ha de ser pública. 

També lamenten que "l’alcalde de Tortosa Ferran Bel, no haja fet cap autocrítica de la gestió amb Sagessa", un model -afirmen-  "amb casos de corrupció i nombroses imputacions, que també va arribar a Tortosa, per irregularitats en la contractació de serveis i subministraments a la Clínica Terres de l’Ebre i a l’Hospital de Jesús". 
  
El director de serveis territorials, Ismael Piñas remarcava la titularitat 100% pública i que era un pas per descentralitzar els serveis sanitaris.  Des de la CUP Tortosa afirmen compartir esta voluntat descentralitzadora per tal "d'apropar la presa de decisions al territori, però lamentem que no es parle del model de gestió per la seua part". Li preguntem al senyor Piñas, si es vol apropar la presa de decisions i descentralitzar, per què no s’ha consultat amb els treballadors i treballadores i no s’han pres les decisions de manera consensuada?", afegixen, tot remarcant que "este model de gestió, permet l’entrada d’activitat privada als centres públics per aprofitar les seues instal·lacions, maquinària... i obre les portes a les dobles cues, una pública i gratuïta amb visites i operacions a mesos o anys vista, i una cua privada i de pagament amb visites i operacions en pocs dies".