trànsit

Controls de trànsit a Amposta per millorar la seguretat viària

Es comprovarà l'ús del cinturó, el casc i els Sistemes de Retenció Infantil (SRI)

per Redacció , Amposta, 15 de gener de 2018 a les 10:37 |
Un cinturó de seguretat. | Flikr
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A partir d'este dilluns i durant tota la setmana, la Policia Local d'Amposta realitzarà controls de trànsit a la ciutat per conscienciar sobre l'ús del cinturó, el casc i els Sistemes de Retenció Infantil (SRI) pels carrers de la població. 

Les campanyes de sensibilització en matèria de seguretat viària són d'àmbit nacional i estan coordinades pel Servei Català del Trànsit. Es fan de manera periòdica i pretenen incidir en la població per tal de reduir la sinistralitat a la xarxa viària catalana, en tot tipus de vies.


El casc, el cinturó i el SRI són dispositius de seguretat passiva. L'objectiu és comprovar que els ocupants dels vehicles en circulació porten degudament cordats els cinturons de seguretat, i que els menors d'edat vagin correctament lligats a les seves cadiretes o sistemes de retenció infantil. La campanya també servirà per controlar l'ús obligatori del casc per als passatgers de motocicletes i ciclomotors.

Des de l’1 d’octubre de 2015 els menors d’alçada igual o inferior a 135 cm han de fer ús dels Sistemes de Retenció Infantil (SRI) i ocupar sempre el seient del darrera del vehicle. La modificació de la regulació estatal respon a l’objectiu d’augmentar la seguretat i la protecció dels menors en funció de la seua estatura i del seient que ocupen al vehicle, amb la finalitat de reduir la gravetat de les lesions en cas d’accident.



 

 

Participació