Un incendi a la urbanització Serramar d'Alcanar aixeca malestar veïnal

L’incendi es va produir a les 18 hores i va cremar 600 m2 de matoll, fustes i deixalles

Els Bombers de la Generalitat hi van desplaçar tres dotacions.
Els Bombers de la Generalitat hi van desplaçar tres dotacions. | Cedit
Elena Navarro
12 de gener del 2018
Actualitzat el 13 de gener a les 16:31h
Un altre incendi en un solar del Serramar, este cop al carrer Codonyol. Amb 600 m2 de superfície calcinada, no ha estat un foc tan gran com el que es va produir este estiu a la mateixa zona, però ha evidenciat el malestar dels veïns amb una situació que consideren d’abandonament. El veïnat reclama que l’Ajuntament d’Alcanar es faça càrrec de la neteja de terrenys abandonats per tal d’evitar incendis i la propagació de rosegadors. Uns terrenys majoritàriament propietat de constructores o entitats bancàries, en què s’hi acumulen deixalles i matolls.

D'altra banda, l’Ajuntament d’Alcanar assegura tindre “tota la voluntat política” i lamenta que el procés administratiu que permet que el consistori inicie la neteja dels terrenys siga llarg. “Primer s’invita el propietari perquè neteje i, si no contesta o s’hi nega, comencem el procés administratiu per fer que el propietari netege o poder fer-ho nosaltres, amb els costos a càrrec del propietari”, explica el regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, tot destacant que “es tracta d’un procés costós i llarg”.

Al terme d’Alcanar -incloent-hi Alcanar Platja i les Cases- hi ha unes 500 parcel·les susceptibles d’actuació, però “a Alcanar Platja se’n concentren moltes i, a més, ens és molt més difícil localitzar els propietaris, que moltes vegades són gent que no viu al terme, entitats bancàries o constructores desaparegudes”, destaca Bort, tot afegint que “a una parcel·la privada només s’hi pot accedir amb el permís del propietari o del jutge”.
A l’incendi d’ahir al vespre, els Bombers de la Generalitat hi van desplaçar tres de dotacions per apagar el foc, en una actuació que va durar al voltant d’un parell d’hores.