Un sindicat dels Mossos denuncia que els agents de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre passen fred

La Direcció General de Policia considera que estes no són zones gèlides i per això no disposen de roba tèrmica

La comarca de la Terra Alta ha registrat temperatures inferiors als 0 graus estos darrers dies.
La comarca de la Terra Alta ha registrat temperatures inferiors als 0 graus estos darrers dies. | Mercè San José Amat
Redacció
11 de gener del 2018
Actualitzat el 12 de gener a les 16:09h
Un any més, USPAC, sindicat integrat per Mossos d’Esquadra, ha tornat a denunciar la manca de roba d’hivern per als agents que treballen a les comarques de la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Conca de Barberà.

Segons denuncien, la Direcció General de Policia, no cataloga estes comarques com a “zones gèlides” i per este motiu no disposen de roba tèrmica en la seua uniformitat.  Malgrat això, els agents que treballen en estes comarques han de suportar “temperatures sota zero, glaçades, boires, humitats i nevades”.

“Tornem a demanar als responsables de l’Administració, que prenen estes decisions -els quals estan asseguts en despatxos, on a l’hivern estan calents i a l’estiu fresquets- que vinguen un torn de treball, sobretot de nits, a patrullar amb nosaltres”, etziben en una nota de premsa.
Segons exposen, des de l’Administració s’argumenta que amb la nova uniformitat per capes el problema quedaria resolt, però la nova vestimenta encara no ha arribat.

USPAC demana als agents que treballen en comarques gèlides i que no tenen roba d’hivern que, si passen fred com a conseqüència de la “pèssima uniformitat” que tenen de dotació, deixen per escrit esta circumstància per tal de iniciar, si s’escau, accions judicial contra els organismes competents.