Animalistes conviden els alcaldes taurins del territori a veure el film «Olé: el viaje de Ferdinand»

La pel·lícula, dirigida per Carlos Saldanha, explica la historia d’un bou que vol escapar del món de les corrides de toros i tornar a la seua llar

Redacció
10 de gener del 2018
Actualitzat a les 19:18h
Fotograma de la pel·lícula.
Fotograma de la pel·lícula.
Les entitats AnimaNaturalis i la AFTTE (Alternativa a la Festa Taurina a les Terres de l´Ebre) han fet arribar este dijous als alcaldes de totes les poblacions de les Terres de l’Ebre i el conjunt de Catalunya on fan correbous, una carta on els insten a anar a veure als cinemes la pel·lícula Olé: el viaje de Ferdinand, un film que consideren “clau” per entendre que els bous “són alguna cosa més que animals que envesteixen i corren”.

La pel·lícula, dirigida per  Carlos Saldanha, explica la historia d’un bou que vol escapar del món de les corrides de toros i tornar a la seua llar. 

Les entitats considerem que “tota la mainada haurien d´anar a veure la pel·lícula”. Segons, Àngel Porres García, un dels portaveus d’AFTTE, "és una bonica manera de fer entendre a la societat que els bous també tenen sentiments i sofreixen, trencant la mentida de la tauromàquia”.

Per la seua banda, Aïda Gascón, directora de l’ONG AnimaNaturalis, considera que el film “parla sobre  l´amistat i l´empatia, sobre la crueltat de la tauromàquia, sobre la crueltat de sotmetre a un animal a un tracte que no desitja, un tracte del qual fugiria si pogués”.

Munro Leaf va escriure l'obra en la qual està basada aquest film el 1936: “Sembla mentida que al 2018 encara hi hagi persones tossudes que persisteixin en seguir divertint-se a costa dels animals, malgrat el seu patiment”, lamenta Gascón.

A la carta als alcaldes, Anima Naturalis i  AFTTE subratllen que l'obra va ser “prohibida i manipulada pel seu pacifisme durant el franquisme i que Hitler va ordenar que es cremessin tots els exemplars perquè considerava que era degenerada propaganda cultural democràtica”.
“No caigueu en el franquisme i la censura, si als vostres fills i filles els agraden els bous, els heu de dur a veure aquesta pel·lícula que segur els encantarà i, de passada, aprendran alguna cosa nova”, tanca la missiva.