Licitada la redacció del nou aparcament i la futura ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta

El termini per presentar propostes acaba al febrer i té un pressupost de licitació de gairebé 789.000 euros

L'Hospital disposa actualment d'unes 620 places d'aparcament entre el tancat i els voltants del centre.
L'Hospital disposa actualment d'unes 620 places d'aparcament entre el tancat i els voltants del centre. | Sílvia Berbís
Redacció
10 de gener del 2018
Actualitzat a les 19:18h
Infraestructures.cat, empresa pública de la Generalitat, ha tret a la licitació la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció de les obres del nou edifici d'aparcaments i la reserva de futur creixement de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

El contracte de serveis per a l'assistència tècnica de la redacció es va publicar el passat 18 de desembre i té un pressupost de licitació de 788.284 euros. Els ofertants tenen fins al 6 de febrer per presentar les propostes.

La idea inicial és edificar un aparcament aprofitant un talús que hi ha entre el centre hospitalari i els antics cinemes Fèmina. El contracte preveu una superfície de construcció de 15.000 metres quadrats, 10.000 metres quadrats per al pàrquing, que tindria capacitat per a uns 400 vehicles, i 4.000 metres quadrats de reserva per a futurs usos hospitalaris ambulatoris i administratius.

L'objecte del projecte és la construcció d'un nou edifici situat al talús que conforma el límit sud-oest de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i tindrà el límit inferior en el nivell de l'eixample que envolta el casc antic de la ciutat. Aquest edifici contindrà els usos d'aparcament i d'accés públic i comunicarà la ciutat i l'hospital. També reservarà futurs usos hospitalaris construint els tancaments però sense acabats interiors. 

En concret, l'aparcament tindrà capacitat per a uns 400 vehicles en els nivells inferiors més propers a la ciutat i permetrà descongestionar el moviment de vehicles a la zona del recinte hospitalari. Es preveu un nexe vertical entre la ciutat i l'Hospital amb escales i ascensors per tal de permetre l'accessibilitat a peu al centre des de Tortosa. L'edifici tindrà una reserva de sostre per a usos vinculats al Verge de la Cinta d'uns 4.000 metres quadrats de sostre construït per a àrees administratives i de tractament ambulatori que no tinguin una vinculació funcional necessàriament directa amb l'hospital i que tindrien possibilitat d'accés directe des del nou edifici. 

Pel que fa a la muralla dels segles XIV-XV perimetral a l'Hospital de Tortosa i als seus baluards caldrà que estiguen protegides i integrades al nou entorn edificat, sense restar protagonisme als trams que avui es conserven. 

A més a més, existeix un estudi geotècnic per verificar les característiques del terreny que el projecte ha de tenir en compte i preveure solucions constructives que siguen d'execució viable amb el mínim cost possible. Es proposa d'entrada que el sistema de contenció de terres siga amb pantalles de micropilons o amb una estructura que trave les pantalles de contenció de terres a mode de contraforts. El pressupost d'execució material estimatiu de projecte és de 9.661.797 euros.