La normalitat s'imposa després d'un cap de setmana de front hivernal

La tempesta de dissabte va ser especialment forta a la Terra Alta, concretament a Horta de Sant Joan, on va deixar 93 litres de precipitació per metre quadrat

Així lluïa Horta de Sant Joan este 7 de gener.
Així lluïa Horta de Sant Joan este 7 de gener. | Mercè San José Amat
Redacció
08 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:33h
Després d’un cap de setmana meteorològicament intens, amb aiguats i granissades importants, la normalitat hivernal s’imposarà els propers dies. Durant el dia d’avui el cel estarà mig o molt ennuvolat per la circulació de núvols alts i mitjans. A partir de migdia s'espera precipitació al terç nord-est del país i n'és possible a la resta de la meitat est. Serà d'intensitat feble o localment moderada. La cota de neu voltarà els 1200 metres. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants (entre 5 i 20 mm en 24 hores).
Temperatura màxima semblant o lleugerament més baixa a la d’ahir. Oscil·larà entre 10 i 15 ºC al litoral i al prelitoral.

La tempesta de dissabte va ser especialment forta a la Terra Alta, concretament a Horta de Sant Joan, on va deixar 93 litres de precipitació per metre quadrat, segons ha informat el Meteocat. Així, és on més aigua s'ha acumulat a Catalunya entre dissabte i diumenge al matí fins a les 11 hores. La precipitació va venir acompanyada de calamarsa i els carrers del municipi encara lluïen este diumenge coberts de blanc per uns dos centímetres de pedra petita.
En altres punts de la Terra Alta, com Batea, es van acumular 21,1 litres per metre quadrat; a Ulldemolins (Priorat), 21,1 litres per metre quadrat; i a Ascó (Ribera d'Ebre), 20,8 litres per metre quadrat.