La cursa del Pastisset donarà el tret d'inici al circuit de curses de muntanya de les Terres de l'Ebre

Se celebrarà el proper 28 de gener a Benifallet

Imatge de la cursa de l'edició del 2017.
Imatge de la cursa de l'edició del 2017. | Cedida
Redacció
04 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:11h
La novena Cursa del Pastisset de Benifallet encetarà el 28 de gener el circuit de curses de muntanya de les Terres de l’Ebre.
 
28,1 km és el recorregut, circular, de la Cursa reina del Pastisset i que té una altura màxima de 924 metres, la Creu de Santos, a la serra de Cardó. Amb 1594 metres de desnivell, tant positiu com negatiu, transcorre per indrets d’una gran bellesa. Els punts importants són el barranc de l’Ullal, el Racó de Costumà, el Mas de Monclús, la Carrasca Dolça, la Senda Oliver, la Creu de Santos i el Balneari de Cardó i el Coll de Motxo. La sortida està prevista a les 9 hores.
 
La Cursa curta (puntuable a la categoria Júnior del Circuit de les Terres de l’Ebre), de 18,1 km, també de recorregut circular, té una altura màxima de 729 metres a la Carrasca Dolça, amb un desnivell positiu i negatiu de 960 metres. La sortida és a les 9.15 hores. Pel que fa la a la Marxa llarga, de 14,7 km, que no és puntuable, sortirà a les 9.30 hores. L’altura màxima és de 264 metres, al Racó de Costumà i un desnivell acumulat de 1.146 metres. Finalment, la Marxa curta, que és puntuable com a Cursa cadet, té 11,9 km de recorregut circular amb una altura màxima de 260 metres, a Les Cases, i un desnivell acumulat de 998 metres.
 
Un dels trets diferenciadors de la Cursa del Pastisset de Benifallet és el seu marcat accent solidari. L’any 2014 naixia Lo Pastisset Solidari. En aquesta novena edició, les entitats col·laboradores són la Creu Roja, Esport Solidari Internacional i l’Oncolliga de les Terres de l’Ebre. Durant la jornada, es recollirà roba i material esportiu per a la Creu Roja Tortosa ( més de 50 kg per edició). Una altra de les accions és la consolidació de la xarxa local per ajudar als afectats de càncer a les terres de l’Ebre (3.000 euros per projecte). Es vendran productes fets a mà per a la lluita contra el càncer durant tot el matí.
 
La VIII Cursa del Pastisset de Benifallet l’organitza l’Associació Fent Sendera, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benifallet i d'un bon nombre de patrocinadors, i hi ha més de 200 voluntaris que faran possible la seva realització.
 
El nombre màxim de participants de la cursa és 500 corredors entre els quatre recorreguts presentats. Les inscripcions es van obrir l’1 de desembre passat i es tancaran el proper 24 de gener.