«Les mil i una nits» inspiraran la cavalcada de Reis d’Amposta

Un gran mercat d’orient, amb faquirs, ballarines de la dansa del ventre, músics, la làmpada i el geni, acompanyaran la Cort Reial durant el recorregut pels carrers del municipi

Prop de 400 persones participaran en la desfilada
Prop de 400 persones participaran en la desfilada | Cedida
Redacció
03 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:57h
Els contes de “Les mil i una nits” centraran enguany la cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient a Amposta. Un gran mercat d’orient, amb venedors i compradors, faquirs, ballarines de la dansa del ventre, músics, la làmpada i el geni, acompanyaran la Cort Reial durant el recorregut pels carrers d’Amposta.

Segons avança el regidor de Festes i Mitjans de Comunicació, Ramon Bel, prop de 400 persones participaran en esta desfilada que incorporarà diferents novetats com per exemple, que cada Rei Mag disposarà de la seua pròpia música en directe. Ses Majestats arribaran a la capital del Montsià pel riu, damunt de tres muletes tripulades per remers del Club Nàutic Amposta.

Després de ser rebuts per les autoritats i saludar els xiquets i xiquetes que els esperen a l’embarcador del riu, pujaran a les seues carrosses per recórrer els carrers de la capital del Montsià. En concret, el recorregut que realitzaran serà carrer Corsini, carrer Sant Josep, avinguda Alcalde Palau, plaça Ramon Berenguer IV (plaça del Mercat), carrer Miquel Granell, avinguda de la Ràpita fins la cruïlla amb el carrer Major. Finalment, Ses Majestats entraran a peu fins a la plaça de l’Ajuntament, on faran l’adoració al nen Jesús i es faran fotos amb els xiquets i xiquetes.

Enguany la desfilada s’estructurarà en tres grans blocs. El primer bloc estarà conformat per un grup de motos, l’estrella de l’anunciació, la carta als Reis Mags, custodiada per quatre patges a cavall, el carbó, una plataforma de Fecoam i la carrossa dels xumets perquè les criatures puguen deixar-hi els seus xumets. El segon bloc serà el dedicat als contes de Les mil i una nits amb la recreació d’un gran mercat d’orient. Finalment, la cort reial obrirà el bloc de les tres carrosses de Ses Majestats. Enguany, cadascuna portarà un grup de 15 músics, a més del seus patges a cavall.

La cavalcada compta amb la col·laboració i participació de nombroses entitats i associacions del municipi, a més de voluntaris, que faran possible que Ses Majestats saludin els xiquets i xiquetes d’Amposta. Són el Club Nàutic Amposta, FECOAM, Club Twirling Big Dream Amposta, Club Gimnàstica Rítimica, Gimnàs Alfaro, The Country Sheriffes, Quick Dance, Grup Twirling Amposta, Associació Amics dels cavalls, Club Motor 4x4, Asoproma, Club de Rugby los Taus Amposta, Batukem, la Colla de Dolçainers i Tabaleters Samfaina, la Comunitat Islàmica d’Amposta, l’escola de dansa Jaqueline Biosca, Bombers de la Generalitat, Agrupació Montsianell i músics de la Lira i la Fila. “És dels anys en què la cavalcada ha comptat amb més col·laboració d’entitats i associacions”, afegix el regidor de Mitjans de Comunicació i Festes.