El nou conveni col·lectiu de l'Ajuntament de Tortosa incorpora per primer cop tot el personal, inclosa la Policia Local

El ple aprovat per unanimitat l'acord regulador de les condicions dels treballadors municipal

Redacció
29 de desembre del 2017
Actualitzat a les 16:14h
La façana de l'Ajuntament de Tortosa en una imatge d'arxiu
La façana de l'Ajuntament de Tortosa en una imatge d'arxiu | S.B
En el ple extraordinari de l'Ajuntament de Tortosa d'este divendres s'ha aprovat per unanimitat el nou conveni col·lectiu del personal del consistori. Per primer cop, tots els empleats municipals, inclosos els de la Policia Local, es regiran per este acord regulador. Amb el document únic, l'alcalde Ferran Bel, ha destacat que el consistori "modernitza i actualitza" la regulació laboral així com es farà també amb la modificació de la relació valorada de llocs de treball (RVLT), que complementarà este conveni i que s'aprovarà en el proper ple ordinari. Entre les millores que s'han pactat en el nou conveni destaca l'augment dels ajuts socials, que s'establiran ara en funció de la capacitat retributiva de cada treballador, o la flexibilitat horària la tarda dels dijous sempre que es garantisca l'atenció al públic d'esta franja.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha remarcat que el nou conveni col·lectiu no preveu grans modificacions salarials perquè és una qüestió restringida i limitada per la llei de pressupostos generals del govern de l'Estat. "No tenim capacitat de negociació", ha recordat. Tanmateix, Bel ha volgut posar en valor el "sacrifici" que han sabut assumir els treballadors quant la situació econòmica ha estat complicada i s'ha compromès a "restituir els sacrificis i esforços" que han fet els empleats municipals "quan hi haja recuperació econòmica" i sempre i quan "ho permeta la legislació espanyola". 

Bel ha destacat la predisposició mostrada per la Junta de Personal, el Comitè d'Empresa, els representants sindicals i el regidor de Personal, Alfredo Ferré, per assolir un acord de manera consensuada. L'alcalde ha recordat que en els gairebé onze anys que ocupa el càrrec, s'han renegociat diverses vegades els convenis, les relacions valorades, i els ajustos salarials imposats per la normativa estatal, i sempre s'han tancat els acords per unanimitat, tant a l'Ajuntament com en les societats municipals.