Una noia de l’Aldea denuncia que els catalans residents a Dubai no poden votar

Malestar entre la comunitat catalana als Emirats Àrabs per no haver rebut les paperetes tot i haver-ho sol·licitat a temps

Redacció
21 de desembre del 2017
Actualitzat el 23 de desembre a les 9:29h
Una de les urnes que hi ha a Granollers
Una de les urnes que hi ha a Granollers | @AndreaCaneloM
Una noia de l’Aldea ha fet públic el malestar d’un grup de catalans residents a Dubai, com ella, que avui no hauran pogut exercir el dret a vot, perquè tot i haver-ho sol·licitat a temps, no han rebut les paperetes. “Este 21-D no podré votar perque no m'han arribat les paperetes a Dubai. Ni a mi ni a cap català/na resident als Emirats Àrabs. Es una vergonya i estic molt frustrada”, ha denunciat a través de les xarxes socials.

"Si algu de vosaltres tenia pensat no anar a votar, li voldria demanar si-us-plau que vagi a votar en nom meu (dipositant la papereta que jo hagues escollit); i jo ja faré el que ell/a hagues fet: "no votar". Em sembla un intercanvi just i positiu per exercir els nostres drets dintre una democracia”, proposa en el seu missatge.

Segons esta ebrenca, "la nostra experiència és que a la Unió dels Emirats Àrabs un número molt reduït de persones han rebut la documentació a temps per a poder votar en anteriors eleccions. Els terminis imposats per la llei electoral són insuficients i no tenen en compte les peculiaritats dels diferents països. Tot plegat fa que no tots els 224.844 catalans residents a l’exterior tinguen garantit el dret a vot en aquestes eleccions. Sabem que per a estes eleccions s’han acceptat 171 sol.licituds de vot CERA procedents dels Emirats i el resultat és que NINGÚ ha rebut les paperetes a temps”. Per això, en nom de 37 catalans, demana que s’actualitze la llei electoral pel que fa als residents a l’exterior amb propostes com: anul·lar el vot pregat, - ampliar el termini del vot per correu a ambaixades i consulats, distribuir paperetes i sobres a totes les ambaixades i consulats i activar el vot electrònic”.

De fet, en els darrers dies han estat diversos els afectats o voluntaris supervisors del vot exteriopr que han denunciat que s'han trobat deficiències i dificultats a l'hora d'aconseguir a temps les paperetes per votar. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va assegurar este dimecres que si hi ha hagut problemes és per culpa dels serveis postals dels respectius països.