«Tornem al pavelló amb el mateix propòsit que aquell dia»

Este matí ningú amenaçava les urnes al pavelló firal de La Ràpita, un col·legi electoral icònic de la violència policial exercida l'1 d'octubre i on han tornat els veïns amb el cap ben alt i el record d'aquell dolorós intent frustrat de votar

Tranquil·litat i bona afluència de votants han marcat el matí al pavelló firal de La Ràpita, on hi va haver la càrrega policial l'1 d'octubre.
Tranquil·litat i bona afluència de votants han marcat el matí al pavelló firal de La Ràpita, on hi va haver la càrrega policial l'1 d'octubre. | S.B.
Sílvia Berbís
21 de desembre del 2017
Actualitzat el 23 de desembre a les 9:28h
La llum del sol dibuixa els finestrals en claroscur al terra del pavelló firal de la Ràpita, a mig matí. Ombres allargassades de les cames dels votants travessant els rajos enfilen una recta directa cap a les urnes. Mig enlluernades entren la seua dignitat al recinte les germanes Trini i Teresa Forés. Estes icones insospitades de la resistència rapitenca no han desistit de tornar a vindre a votar, però esta vegada no s’han trobat un mur d’antiavalots interposant-se entre els seus cossos ja fràgils de noranta anys i els seus drets irrenunciables. Com elles, els votants d’este municipi han tornar al pavelló on van ser ultratjats i colpejats fa tres mesos amb el cap alt, paperetes a les mans, un nus a la gola i records que la memòria no esborrarà.

L'ANC de La Ràpita se n'ha fet ressò a les xarxes de la presència de Trini i Teresa. "Ara sí", ha estat el texte que ha destacat l'assemblea per explicar la fotografia: