Salvadó: «Un partit que no pot arribar ni al 7% dels electors pretén continuar subjugant els ciutadans d’este país»

Així ha contestat el candidat ebrenc per ERC, les declaracions de Mariano Rajoy, en què advertia que "o es compleix la llei o ja se sap el que passa" | Lluís Salvadó ha votat a primera hora del matí a l'Església Nova de la Ràpita

El candidat ebrenc per ERC, Lluís Salvadó, votant este matí a l'Església Nova de la Ràpita
El candidat ebrenc per ERC, Lluís Salvadó, votant este matí a l'Església Nova de la Ràpita | Sílvia Berbís
Redacció
21 de desembre del 2017
Actualitzat el 23 de desembre a les 9:27h
La jornada electoral ha arrencat amb normalitat a les Terres de l’Ebre i alguns dels representants polítics del territori ja han acudit als seus col·legis electorals a dipositar el seu vot.  Un d’ells ha estat el candidat per l'Ebre i tercer per la demarcació de Tarragona, Lluís Salvadó, que ha votat cap a les 9.30 del matí a l’Església Nova de la Ràpita.

“Un partit que possiblement, segons les enquestes d’avui, no pot arribar ni al 7% dels electors de Catalunya, pretén continuar subjugant els ciutadans d’este país a un model absolutament contrari al que esperem que es confirme que és el que vol la majoria”, així ha contestat, contundent, Salvadó les declaracions de Mariano Rajoy d’ahir, advertint que “o es compleix la llei o ja se sap el que passa”. En este sentit, Salvadó ha destacat que al PP “el que opinen els ciutadans de Catalunya els interessa molt poc” i que les paraules de Rajoy són “una falta de respecte als ciutadans i a la democràcia”.

En el cas que no guanyés la majoria sobiranista, el candidat ebrenc ha assegurat que “sempre respectarem la voluntat dels ciutadans d’este país”, a diferència “d’altres que ja ens diuen d’entrada que si ells no guanyen no respectaran la voluntat dels catalans”. “Avui tenim una democràcia segrestada, perquè després de 42 anys de morir el dictador tenim presos polítics, exiliats i fem una campanya electoral en unes circumstàncies totalment anòmales en què uns partits tenen la catifa roja”, ha afegit.

Respecte l’escenari d’un triomf d’Esquerra, amb el seu candidat número 1 empresonat, Salvadó ha subratllat que “el nostre esforç anirà molt orientat a treure la gent de la presó perquè el que necessitem fer de forma immediata és recuperar la normalitat d’un estat democràtic”.

Finalment, ha demanat un cop més a la gent del territori “sortir a votar en massa” per evitar un triomf de Ciutadans, “perquè posem en risc el futur del nostre territori, ja el model de Ciutadans no reflectix l’equilibri territorial que ens mereixem”, ha conclòs.
També ha acudit a votar a primera hora l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, “en una jornada electoral que ha arrencat de manera molt il·lusionada, sense cap incident a cap incident i en molta participació a primera hora”, ha destacat l’alcalde.

“És una jornada excepcional perquè tenim la oportunitat de tornar els cops i les porrades de l’1-O aquí a la Ràpita en vots, en democràcia i llibertat. Estic convençut que el poble rapitenc i català sortirà massivament a exercir el seu dret a vot pensant amb els interessos del nostre país”, ha defensat.

Respecte la cobertura policial, Caparrós ha confirmat fer “el desplegament habitual que es fa en totes les jornades electorals” i ha titllat el desplegament policial de l’Estat espanyol com a “desmesurat”. “No entenem perquè, perquè estem davant de la festa de la democràcia”, ha conclòs.