L'Ajuntament de La Ràpita aprova un pressupost d'11,2 milions d'euros per al 2018

Tots els grups municipals li donen suport a excepció de CiU

Redacció
20 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:43h
Façana de l'Ajuntament de la Ràpita
Façana de l'Ajuntament de la Ràpita | Cedida
L’Ajuntament de La Ràpita va aprovar en la sessió ordinària celebrada este dimarts el pressupost municipal per al 2018. Contenció de la despesa i equilibri amb la política de reducció d’impostos són les línies que, segons ha destacat el govern rapitenc, marquen este nou pressupost, que s'eleva a 11.246.843 euros, molt en la línia de l'any anterior.

L'executiu rapitenc destaca també en una nota de premsa que en l'exercici del 2018 “seguirà amb el seu objectiu de reduir l'endeutament, que quedarà per sota del 19%”. Pel que fa a inversions, el pressupost de l'any vinent contempla una partida de 264.562 euros. Tots els grups li van donar suport a excepció de Convergència i Unió.

Es tracta d’un pressupost, segons va defensar el regidor d’Hisenda i portaveu d’Esquerra Republicana, Albert Salvadó, que "complix els objectius d’estalvi que marca la llei de contenció pressupostària, obliga a fer una contenció de la despesa a totes les àrees municipals i permet trobar un equilibri amb congelació o baixada d’impostos i taxes, segons els casos". Salvadó ha destacat que els comptes de proper any "van en la línia prioritària d'aquest govern de seguir treballant per reduir l'endeutament, amb una amortització de 372.276 euros, de manera que passem d'un percentatge del 52% a principis de la legislatura a menys del 19%".

El regidor d'Hisenda ha defensat que “estem consolidant una política de rebaixa d’impostos directes com poden ser la contribució i les plusvàlues, i incrementem les bonificacions a altres taxes lligades a activitats econòmiques, i en este escenari presentem un pressupost marcat per l'estabilitat”. El regidor ha apuntat que l’únic apartat on s’incrementa la despesa és en l’àrea de serveis socials.

Pel que fa a les inversions, el proper any s’emprendran projectes com el canvi de l’enllumenat públic, una de les primeres actuacions que s’emprendran este 2018. També es preveu enllestir la redacció del projecte de nova comissaria i, un cop aconseguida la cessió de l’edifici del sindicat on es vol ubicar, s’intentarà implementar la zona blava en alguns carrers cèntrics del municipi de cara a l’estiu o s’executarà la cobertura de la pista del patinatge, entre altres.