Donen 500 litres de llet i oli al Banc dels Aliments

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’AMPA de l’Institut Joaquim Bau han fet este donatiu en un acte al supermercat Esclat de Tortosa, este dimecres

Este donatiu contribuïx a pal·liar les necessitats de les famílies amb escassetat d'aliments durant els dies de Nadal
Este donatiu contribuïx a pal·liar les necessitats de les famílies amb escassetat d'aliments durant els dies de Nadal | Cedida
Redacció
20 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:29h
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’AMPA de l’Institut Joaquim Bau han lliurat 500 litres de llet i l’oli al Banc dels Aliments. Ho han fet en un acte que ha tingut lloc al supermercat Esclat de Tortosa, este dimecres al matí, i en què han participat  la directora territorial de Treball, Afers Socials i Família, Rosanna Fatsini; el director de l'Institut Joaquin Bau, Joan Serra; la presidenta de l'AMPA, Mar Lleixà; i el coordinador del Banc dels Aliments a les Terres de l'Ebre, Òscar Ologaray.
 
Ologaray, ha agraït les donacions tot remarcant que "este és el model que nosaltres sempre reivindiquem, la col•laboració continuada, entre institucions, entitats, empreses i el Banc dels Aliments: perquè només junts podem lluitar contra la fam i la pobresa". “Estos dies tots fem sopars d'empresa, sopars familiars, sopars amb els amics, però hem de pensar que hi ha un sector de la població que sense la nostra ajuda no podrà ni sopar", ha afegit.
 
Per la seua banda, la directora territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, Rosanna Fatsini, ha destacat la col·laboració continuada que mantenen institucions i entitats socials per ajudar la ciutadania ebrenca. En esta línia, Fatsini ha subratllat que “és necessari seguir apostant en polítiques socials, com estem fent, cal seguir implementant la renda garantida de ciutadania i hem de poder-ho fer sense pals a les rodes ni impediments”
 
El coordinador del Banc a l’Ebre ha remarcat el fet que hi ha famílies que tot i tenir treball han de recórrer a les seues ajudes. “Les més de 2.000 famílies de les Terres de l'Ebre que estan en una situació de necessitat són persones, amb noms i cognoms, veïns nostres, que no estan en esta situació per voluntat pròpia i que necessiten la nostra ajuda", apunta, tot defensant que “cal oferir-los una alimentació i un habitatge digne, fomentar que esta gent que està en una situació de pobresa, puga fer activitats, puga comprar una joguina per als nens a Nadal o d’altres. I, només els serà fàcil fer-ho, tenint l’habitatge i l'alimentació coberta", ha conclòs Ologaray.
 
El director de l'Institut Joaquin Bau i la presidenta de l'AMPA han explicat que el centre aposta “per educar l'alumnat en la solidaritat” i que per això donen suport al Banc dels Aliments en les seues iniciatives i campanyes.