E.V.A, de T de Teatre i Adossats, de Ramon Madaula, entre les propostes de la nova temporada teatral del Felip Pedrell

L'Ajuntament de Tortosa substituïx el carnet de l'espectador per diferents abonaments i aposta també per formats de petit teatre

Presentació de la nova temporada teatral de l'auditori Felip Pedrell.
Presentació de la nova temporada teatral de l'auditori Felip Pedrell. | Cedida
ACN
19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 20:32h
L'Ajuntament de Tortosa ha presentat la nova programació teatral de l'Auditori Felip Pedrell. De gener a juny, es podrà veure a la capital ebrenca obres de primer nivell com E.V.A, de les T de Teatre sota la direcció de Julio Manrique, Paradís Pintat, de la pallassa Pepa Plana, Paraules Encadenades, de Jordi Galceran, dirigida per Sergi Belbel, o Adossats, de Ramon Madaula, dirigida per Jordi Casanovas. En total són 16 propostes, també de petit format i familiars, així com l'aposta per les obres audiovisuals del Cicle Gaudí i els documentals. Una de les principals novetats de l'any que ve és la substitució del carnet de l'espectador, que era anual, per tres tipus d'abonaments semestrals que oferixen diferents descomptes de fins al 40% sobre el preu dels espectacles.

Setze espectacles i fins a 27 propostes omplen la cartellera de la nova temporada (gener-juny 2018) del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. La regidora de Cultura, Dolors Queralt, ha destacat les produccions E.V.A., de T de Teatre i dirigida per Julio Manrique, Les noies de Mossbank road, amb Sílvia Munt a la direcció, i Adossats, de Ramon Madaula i amb direcció de Jordi Casanovas.

Hi ha propostes de dansa, música i cinema, com és el consolidat Cicle Gaudí i també s'ha fet una aposta per obres de petita producció, com és el Paradís Pintat de la clown Pepa Plana. Plana fa anys que residix a Deltebre, "té una vinculació amb el territori molt especial", i gaudix actuant a l'Auditori Felip Pedrell. La seua obra és una de les propostes de "teatre de proximitat" que s'inclouen en la programació de l'any vinent. "Ens agradaria tindre una altra sala per este tipus de teatre però ara no és possible. Reduirem l'escenari amb les cortinatges perquè quede més encaixat i centrarem les butaques perquè es veja millor", ha explicat la responsable de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Maria José Bel.

La dansa també manté la seva finestra permanent al Teatre de Tortosa, este cop amb l'espectacle A vore, de Sònia Gómez i Ramon Balagué, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa. També els dies 3 i 4 de maig, al projecte educatiu Tots dansen, que va estrenar la temporada anterior l'Institut-escola Daniel Mangrané, s'afegiran els instituts Joaquim Bau i Despuig. Este projecte està impulsat per la Xarxa Transversal i el Mercat de les Flors amb l'objectiu d'apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic més jove.

Pel que fa als espectacles familiars, es manté el preu de l'entrada dels adults a 3 euros, i l'horari, els diumenges a les 12 del migdia. També repetirà l'Orquestra de Colònia, ara amb un repertori de peces de Vivaldi, Bach, Paganini i Tschaikowsky, i també es mantenen els documentals del mes que es projecten els diumenges a la tarda, i el cicle Gaudí.
Nous abonaments i descomptes.

Una altra de les novetats són les nous abonaments que substituiran el carnet de l'espectador, així com els descomptes pensats per a col·lectius diversos per tal d'atreure més públic al teatre. S'afegixen descomptes del 20% per a famílies nombroses, monoparentals, persones jubilades i aturades, i del 30% per a menors de 30 anys, amb carnet jove i grups formats per un mínim de 15 persones.

En lloc d'un carnet anual, s'oferiran tres abonaments semestrals. El més complet, que dona accés als 10 espectacles teatrals, val 90 euros i suposa un estalvi del 40% respecte al preu estàndard de l'entrada. L'abonament de 5 espectacles costa 56 euros i ofereix un estalvi del 30% i l'abonament de 3 espectacles costa 36 euros, amb un estalvi 20%. Els usuaris, a més s'estalviaran el preu de 25 euros que costava adquirir el carnet.