Compromís denuncia que s'abonés el total de la indemnització del Castor a Escal UGS tot i estar en període de prova

Argumenten que el Reial Decret de la Concessió de 2008 establix que, davant d'un cas d'extinció de la concessió, "s'ha d'abonar el valor net comptable sempre que les instal·lacions segueixin operatives"

La plataforma Castor
La plataforma Castor | ACN
Redacció
19 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:40h
El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha reclamat al Govern "que explique per què ha abonat a Escal UGS fins 1.760 milions d'euros per la planta d'emmagatzematge de gas Castor de Vinaròs quan aquesta no estava plenament operativa".
 
A esta pregunta, el govern va respondre que la posada en marxa es realitza en dues fases: una "posada en servei provisional" i una altra de “definitiva”, després de demostrar-se que la instal·lació “ha funcionat d'acord amb els seus paràmetres nominals". En este sentit, Compromís sosté que "mai han estat en funcionament les instal·lacions com perquè se'ls atorgués l'acta de posada en servei definitiu" i demana responsabilitats al govern de Rajoy.
 
Mulet al·ludix al Reial Decret de la Concessió de 2008, que establix que davant d'un cas d'extinció de la concessió, "s'ha d'abonar el valor net comptable sempre que les instal·lacions segueixin operatives", per defensar que en el cas del Castor "això no es va donar, ja que es va frenar la injecció de gas amb els primers tremolors ".
 
El portaveu de Compromís al Senat ha denunciat també que "l'IGN ha registrat en l'últim mes diversos moviments sísmics superiors als 2mbLg en el golf de València i els seus voltants (Xert, Deltebre) i entorn del Castor". "Això ens seguix preocupant i estem reclamant l'extracció del gas, el segellat de la planta i el desmantellament de les instal·lacions de terra", ha conclòs Mulet.