Tast d'una estrella Michelin a canvi de donar sang

Este dijous, el cuiner Vincent Guimerà, de l’Antic Molí, oferirà una degustació per als donats en la quarta edició del 'Tinc sang de sibarita'

Els horaris de donació seran de 9 a 14 i de 15 a 20 hores
Els horaris de donació seran de 9 a 14 i de 15 a 20 hores | l'Antic Molí
Redacció
14 de desembre del 2017
Actualitzat a les 8:51h
Este dijous 14 de desembre, el cuiner Vicent Guimerà del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, participarà a la campanya ‘Tinc sang de sibarita’, oferint una degustació a les persones que donen sang a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Els horaris de donació seran de 9 a 14 i de 15 a 20 hores, una hora més que en l’horari habitual per poder atendre el màxim de persones possible.
 
El cuiner, que va ser nomenat l’any passat Cuiner de l’Any 2016 i que enguany ha renovat per segon any consecutiu l’Estrella Michelin, elaborarà per l’ocasió un tastet d’algunes de les seues especialitats:

- Pollastre a l'ast amb un toc de llimona i farigola
- Pa airbag amb bacallà, tomaquet i oli d'oliva de la varietat farga
- Oreo de Garrofa i foie
- Taronja, vainilla i cardamom

La iniciativa ‘Tinc sang de sibarita’, vol fer difusió del valor de l’altruisme que suposa el gest de donar sang a Catalunya i alhora, comptar amb la col·laboració desinteressada dels cuiners implicats. D’esta manera, el xef i els responsables del restaurant volen agrair un acte tan necessari com és la donació.
 
En les dues edicions anteriors, la campanya ‘Tinc sang de Sibarita’ va comptar amb la participació del cuiner Fran López del restaurant Villa Retiro, també guardonat amb una Estrella Michelin, i va aconseguir multiplicar per vuit el nombre de donacions registrades a l’Hospital Verge de la Cinta respecte un dia normal.
 
Donar sang, un hàbit cívic

A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tinga bona salut i que complisca les següents condicions bàsiques: ser major d’edat, pesar 50 quilos o més; i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.