La CUP aposta per una campanya basada en actes «informatius i de debat» en format reduït

Este conjunt d’actes, iniciats a Tortosa i Flix, seguiran en poblacions com El Perelló, Ulldecona, Gandesa i Amposta

Imatge de l'acte de campanya de la CUP a La Cala, este dilluns
Imatge de l'acte de campanya de la CUP a La Cala, este dilluns | Cedida
Redacció
12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:20h
La campanya electoral de la CUP a les Terres de l’Ebre va arribar el dilluns a La Cala. Hi van participar el diputat al Parlament de Catalunya, Sergi Saladié, i la cap de llista ebrenca, Èrica Bel, on faran un repàs dels esdeveniments que han passat estes darreres setmanes i que ha portat a la CUP-CC a presentar-se a les eleccions, que la CUP considera il·legítimes, i què és el que estan disposats a fer a partir del dia 22 de desembre.

L’acte, en format informatiu i de debat, s’inclou en un seguit d’actes de format reduït en que la CUP s’està desplaçant per diferents poblacions del territori per explicar el seu programa electoral que té com a prioritat la materialització i la implementació del mandat popular de l’1 d’Octubre.

Així, segons han explicat membres del comitè de campanya de la CUP Ebre, “hem volgut prioritzar este tipus d’actes, més enllà del format clàssic de les campanyes, perquè creiem que la gent necessita resoldre dubtes i poder fer preguntes per a ser respostes de forma clara i directa”. “A més, davant de l’aplicació del 155, l’increment de la repressió policial, detinguts i empresonaments per motius polítics i membres del Govern a l’exili, calia fugir de fer una campanya normal en unes eleccions il·legítimes, quan la situació del Principat no és, per a res, normal”, han afegit.

Este conjunt d’actes, iniciats a Tortosa i Flix, seguiran durant la setmana a poblacions com El Perelló, Ulldecona, Gandesa i Amposta. A part d’estos, la CUP-CC té previst fer un gran acte a Tortosa, el 14 de desembre, a Sant Carles de la Ràpita, el proper 17 de desembre, i acabarà la campanya a Alcanar, població natal de la cap de llista ebrenca, el 19 de desembre a l’Auditori J.A. Valls.

La CUP-CC considera que “la unilateralitat s’ha demostrat com l’única manera possible d’avançar” i que “els municipis i la política municipal són imprescindibles per desplegar un procés de construcció i arrelament de sobiranies»”. Paral·lelament, els cupaires es comprometen a donar suport al desplegament d’un poder popular en el qual “l’autoorganització i la mobilització populars tinguen un paper protagonista en el compromís de defensa republicana”.