ERC vol impulsar un ens públic que gestione la xarxa hospitalària al territori

Es constituiria amb el nom de “Salut Ebre” i de començaria a gestionar l’Hospital de Móra d’Ebre a partir del maig de 2018

El candidats al Parlament Lluís Salvadó i Irene Fornós, acompanyats del director dels Serveis de Salut a les Terres de l’Ebre, Ismael Piñas, i de la regidora Maria Jesús Vinya, durant la presentación de la proposta, este dimarts
El candidats al Parlament Lluís Salvadó i Irene Fornós, acompanyats del director dels Serveis de Salut a les Terres de l’Ebre, Ismael Piñas, i de la regidora Maria Jesús Vinya, durant la presentación de la proposta, este dimarts | Cedida
Redacció
12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:41h
El candidats al Parlament Lluís Salvadó i Irene Fornós, acompanyats del director dels Serveis de Salut a les Terres de l’Ebre, Ismael Piñas, i de la regidora Maria Jesús Vinya, van presentar este dimarts, una proposta que pretén impulsar un ens públic de les Terres de l’Ebre per gestionar la Xarxa Hospitalària del territori.
 
Salvadó ha defensat que “cal impulsar instruments per disposar des de les Terres de l’Ebre d’una xarxa hospitalària competitiva”.  Això ho ha contraposat amb el fet que "fins ara els hospitals de les Terres de l’Ebre han estat gestionats per instruments externs al territori amb unes prioritats també externes a les nostres, com desgraciadament s’ha vist amb el cas de l’Hospital de Móra d’Ebre”.
 
És per això que Salvadó s’ha compromès a impulsar durant la nova legislatura “una empresa 100% pública gestionada de forma integrada i des de les Terres de l’Ebre per tal de gestionar a curt termini tota la nostra xarxa hospitalària”; una empresa que des del Departament de Salut s’ha treballat per constituir-la amb el nom de Salut Ebre, i que haurà de començar a gestionar l’Hospital de Móra d’Ebre a partir del maig de 2018. Segons Salvadó  “posteriorment  este ens el treballarem per anar estructurant i desplegant d’acord amb les diverses administracions locals, amb l’objectiu que acabe proveint el servei hospitalari i sanitari de les Terres de l’Ebre”.
 
Pel candidat republicà ha estacat que “aquest és un ens estratègic, tant des de la perspectiva de millora de la qualitat assistencial dels ciutadans, com des de l’ocupació laboral que representen els milers de treballadors del conjunt d’Hospitals de les Terres de l’Ebre”.”La possibilitat de revertir la dificultat que tenim per captar talent al territori amb l’arribada de nous professionals, i la de retenir els joves universitaris perquè no disposen aquí de projectes suficientment ambiciosos”, ha afegit.
 
Per Salvadó, el salt qualitatiu que representa esta xarxa hospitalària ha d’anar acompanyada d’una actualització de l’Hospital Verge de la Cinta. “El que plantegem es deixar-nos de debats sobre la construcció d’un nou hospital, i que actuem en el curt termini posant al dia l’Hospital, implementant els projectes elaborats pel Departament de Salut que permetran transformar aquest hospital periurbà i amb grans dificultats d’accés; en un hospital urbà amb accessibilitat directa i peatonal des del nucli urbà de Tortosa”, ha afirmat.
 
Ismael Piñas ha recordat que això serà possible gràcies a la construcció d’un aparcament vertical de 400 places que s’unirà al teixit urbà mitjançat escales i ascensor. A dalt d’est aparcament preveuen construir dues plantes hospitalàries dedicades a consultes externes, gabinets d’exploracions i urgències. Serveis als que s’unirà el nou Hospital de Dia Oncològic i la nova Unitat de Radioteràpia que permetrà als ciutadans disposar d'un servei d'oncologia integral, en el mateix espai físic, i homologable a la resta del país.