El Festival Deltebre Dansa serà un dels escenaris de la nova sèrie de Netflix, «We Speak Dance»

La sèrie s'estrenarà el pròxim 1 de gener

Fotograma del trailer de
Fotograma del trailer de
Redacció
12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:06h

Fotograma del trailer de "We speak dance" Foto: Cedida


El Festival Deltebre Dansa serà un dels escenaris de la nova sèrie documental de Netflix, We Speak Dance, creada i presentada per la reconeguda ballarina Vandana Hart i que s'estrenarà a la mateixa plataforma l’1 de gener del 2018. La sèrie, que ha estrenat el seu tràiler recentment, recorrerà diferents països, entre ells el Líban, Vietnam, França o Nigèria, mostrant diferents formes de viure la dansa.

La sèrie va ser presentada a Los Angeles a principis de desembre, on es va poder veure en primícia el primer episodi, centrat en el Líban. L'objectiu del projecte és demostrar que la dansa és un llenguatge internacional que connecta les persones a través de les diferents cultures, transforma les vides i és una eina que pot iniciar canvis socials. Els creadors ja estan treballant en la segona temporada d’esta sèrie documental, on Catalunya i Espanya tindran un especial protagonisme, sent un dels escenaris el Festival Deltebre Dansa.

La seua presentadora, Vandana Hart, reconeguda ballarina i activista per la dansa i els drets humans, juntament amb el director de la sèrie, Chris Keener, va ser a Deltebre durant la 13a edició del Festival, celebrada el passat mes de juliol. Durant 3 dies, va viure intensament l'activitat d’est Festival amb caràcter únic, que aplega a artistes de més de 53 nacionalitats i que aconseguix transmetre i compartir el llenguatge de la dansa entre participants, artistes i espectadors.

Tallers professionals; classes d'iniciació; la dansa encisadora de la jove balladora de flamenc, Claudia "La Debla"; l'espectacle de circ, Lento, de la companyia Nuua; el paisatge i els arrossars del Delta, i el testimoni del seu creador i director, Roberto Olivan, són alguns dels detalls que Hart va voler captar durant la seua estada a Deltebre.

El tràiler de la sèrie es va estrenar el passat 6 de desembre, a través de les xarxes socials de la mateixa presentadora, i, en poques hores, va sumar més de 300.000 visualitzacions i 7.000 comparticions. A partir de l'1 de gener, es podran veure els diferents capítols a la coneguda plataforma en línia, Netflix.

La 14a edició del Festival Deltebre Dansa, esdeveniment organitzat des del 2004 per la companyia d'arts escèniques, R.O.P.A. - Roberto Olivan Performing Arts, tindrà lloc del 16 al 29 de juliol del 2018, a Deltebre.