Més de 50.000 persones han visitat enguany la Fira de Mostres d'Amposta

Una de les novetats d’esta edició ha estat la Gala de Comerç, que ha homenatjat els comerços amb 25 i 50 anys de trajectòria

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va presidir l'acte d'entrega dels Premis a l'Excel·lència
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va presidir l'acte d'entrega dels Premis a l'Excel·lència | Ced
Redacció
11 de desembre del 2017
Actualitzat a la 13:50h
La 57a edició de la Fira de Mostres d’Amposta va tancar portes diumenge 10 amb èxit de visites. Des del dimecres 6 i durant 5 dies, la mostra multisectorial de la capital del Montsià va rebre més de 50.000 visites, una xifra que l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha qualificat “d’èxit”. “Es demostra la capacitat que té aquesta fira d’oferir una mostra de productes i serveis interessants per als usuaris”, assenyala l’alcalde, tot afegint que “també és demostra l’encert en què la fira siga d’accés gratuït”.

L’ampostí Joan Cercós, una persona molt vinculada al món de la pagesia i que va ser representant de la secció arrossaire del sindicat Unió de Pagesos, va ser l’encarregat d’inaugurar la mostra. Cercós va fer un discurs en què va posar en valor, entre altres coses, com la Fira de Mostres ha col·laborat al llarg dels anys en la evolució tecnològica de la pagesia.

La Gala del Comerç

Una de les novetats del programa de la Fira de Mostres va ser la celebració de la primera Gala de Comerç, en què es va fer reconeixement d’aquells comerços que els anys 2016 i 2017 van complir 25 i 50 anys de trajectòria. També a aquelles parades del Mercat Municipal que porten 2 i 3 generacions obertes i, per últim, es va homenatjar comerços de la ciutat amb un trajectòria al darrera. L’esdeveniment va estar coorganitzat per la regidoria de Comerç i Mercat Municipal d’Amposta, la Federació de Comerç d’Amposta (FECOAM), l’Associació de Venedors del Mercat i l’Associació de Restauradors d’Amposta.

Premis a l’excel·lència

En el marc de Fira Amposta també es va fer entrega dels Premis a l’excel·lència als estudis, que enguany van rebre 121 alumnes. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va ser l’encarregada de presidir este acte.

Altres actes destacats de la Fira de Mostres d’enguany va ser la presentació de la nova uniformitat de la Policia Local i de la futura unitat canina del cos policial. També una xerrada sobre l’estratègia fitosanitària en l’arròs i una altra sobre la Reserva de la Biosfera i l’encaix del bou a la Catalunya del segle XXI. El programa es va complementar amb tallers i activitats infantils i diverses demostracions a la pista eqüestre.