Una vintena de veïns desallotjats per un incendi a Vall-de-roures

Descartades les causes naturals, s’investiga si hi ha indicis de criminalitat en l’origen del foc

Les condicions d'extinció de l'incendi han estat dures durant la nit.
Les condicions d'extinció de l'incendi han estat dures durant la nit. | @aaffaragon
ACN
09 de desembre del 2017
Actualitzat el 11 de desembre a les 16:50h
El Bombers de la Generalitat estan donant suport en les tasques d'extinció de l'incendi que, des d'este divendres, crema a Vall-de-roures, a la comarca aragonesa del Matarranya. Una unitat dels GRAF va treballar este divendres en el foc i dos mitjans aeris del Bombers s'hi han incorporat a primera hora d'este matí. 

Segons el govern d'Aragó, este migdia el foc ha quedat estabilitzat, i les baixes temperatures de la nit han ajudat a mitigar la virulència de les flames". La superfície provisional cremada és de 10 hectàrees de pinar entre la carretera de Fontdespatla i el pantà de Pena. Per precaució, ahir es va desallotjar una vintena de persones de diverses masies i cases rurals, la majoria gent que estava passant uns dies de vacances. Molts van poder retornar a casa i altres han estat allotjades en establiment hotelers de la zona per passar la nit.

El govern d'Aragó investiga si hi ha indicis de criminalitat en l'origen de l'incendi de Vall-de-roures ja que es van localitzar dos focus separats per un quilòmetre i mig de distància. Es descarten les causes naturals.