El nucli antic de Tivissa acull la sisena edició de la Fira de Nadal

Amb una gran varietat de productes locals, gastronomia, artesania, comerç, així com activitats i actuacions paral·leles

La Fira de Nadal de Tivissa es desplega pels carrers del nucli antic.
La Fira de Nadal de Tivissa es desplega pels carrers del nucli antic. | Sílvia Berbís
Redacció
09 de desembre del 2017
Actualitzat a les 15:38h
El nucli antic de Tivissa acull este divendres i dissabte la sisena edició de la Fira de Nadal, organitzada per l’Ajuntament de Tivissa i la Comissió de la Fira de Nadal, amb la col·laboració d’entitats i voluntariat local, empreses i establiments comercials locals i de fora del municipi. En esta edició, l’encarregat d’inaugurar la fira ha estat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet.

Durant els dies de la Fira de Nadal, els carrers, carrerons i places del nucli antic de Tivissa s’omplen d’expositors i mostraran la realitat cultural i social de la vila de Tivissa, amb una gran varietat de productes locals, gastronomia, artesania, comerç i altres activitats com degustacions de vi, exposicions, animacions, tallers, demostracions d’oficis artesanals, tomb amb cavalls, corralets d’animals, atraccions per als més petits i altres actuacions per amenitzar la fira.

L’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha afirmat en una nota de premsa que “la Fira de Nadal s’ha consolidat tant al nostre poble com a les nostres comarques”. En este sentit, Jardí ha destacat “el treball incansable” de la comissió organitzadora que ha preparat “un programa d’actes ple d’activitats paral·leles que, juntament amb els més de 80 expositors, configuren una mostra que potencia el comerç local i els actius culturals de la vila de Tivissa i el seu dinamisme”.

Entre altres activitats del programa, a la Fira de Nadal de Tivissa hi ha el tradicional Caga Tió, mostres de globoflèxia i dansa oriental, la presència de l’emissari reial, xocolatada i paella popular, ballada de la jota de Tivissa i demostracions de fer bunyols o de com ferrar un cavall.

Pel que fa a actuacions, cal destacar la presència la xaranga Xim Xim Mig Grau pels carrers del nucli antic amb l’espectacle Christmas Music; l’espectacle itinerant ‘Lo tronc de Nadal’; malabars i acrobàcies itinerants; l’actuació de la Marieta Voltereta amb el seu espectacle ‘Bombolles de sabó’; i un especial cercafira a càrrec de la Banda de Musica de Benissalet i l’Àula de Música Municipal de Tivissa, que també oferirà el ja tradicional concert de Nadal.

D’altra banda, esta edició de la Fira de Nadal de Tivissa també té una renovada exposició de maquetes de fusta ubicada a Ca Valentí, i, a diversos indrets del nucli antic, hi ha diferents tallers com una demostració de producció d’estella i de destil·lació amb l’alambic, l’elaboració de figuretes de fusta, o la realització de dibuixos amb arena.

Tota la informació i la programació de la V Fira de Nadal de Tivissa es pot consultar aquí.