A partir de diumenge es reduirà el temps de viatge en tren entre Riba-roja d'Ebre i Barcelona

Adif acaba les obres i podrá eliminar les limitacions temporals de velocitat entre Pradell i Riudecanyes i entre Ascó i Móra la Nova

Redacció
08 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:00h
La de Móra la Nova és l'estació principal de la línia R15 a les Terres de l'Ebre.
La de Móra la Nova és l'estació principal de la línia R15 a les Terres de l'Ebre. | Sílvia Berbís
A partir d'este diumenge el temps de viatge a la línia ferroviària R15, entre Riba-roja d'Ebre i Barcelona, es reduirà. Adif ha acabat les obres de millora entre Pradell i Riudecanyes i entre Ascó i Móra la Nova i podrà eliminar les limitacions temporals de velocitat en estos trams. D'esta manera el recorregut en sentit nord serà, de mitjana, 10 minuts més ràpid, i en sentit sud, set minuts. Adif ha estat treballant per modernitzar la infraestructura de la via al túnel de l'Argentera, el túnel no urbà d'ample convencional més llarg de Catalunya i el tercer d'Espanya – amb més de 4 quilometres de longitud-. Entre Ascó i Móra la Nova s'han substituït 5,4 quilòmetres de carril i de 6.759 travesses.

Al túnel de l'Argentera s'ha renovat una tercera part de la superestructura de via del túnel i s'ha rehabilitat la part restant mitjançant la substitució i rehabilitació del carril i les travesses. A més s'ha sanejat la capa de balast, s'ha eliminant la contaminació i les restes de determinats materials com el carbó, i s'han optimitzat els paràmetres geomètrics de la infraestructura i millorat el sistema de drenatge.