VÍDEO | Arriba la primera nevada de la temporada al Port

Els primers flocs de neu s'han deixat veure este divendres al matí a Fredes

Redacció
01 de desembre del 2017
Actualitzat el 04 de desembre a les 9:26h
Els primers flocs de neu a Fredes.
Els primers flocs de neu a Fredes. | José María Bel Verge
La primera nevada de la temporada ja és aquí. Al voltant de les 11 del matí han començat a caure els primers flocs de neu a Fredes (Baix Maestrat) un dels indrets del Port on primer sol comença a nevar cada any. Així ho han testimoniat els vídeos de José María Bel Verge, des de la Colònia Europa – Fredes:



En este punt, les temperatures mínimes han trencat la barrera dels 0ºC, i han arribat la passada matinada als -1ºC, tot i que ahir es va arribar als -3,5ºC. A l’estació meteorològica del Parc Natural dels Ports s’ha arribat a una mínima de -0,3º. A la Terra Alta, a Horta de Sant Joan, la mínima ha estat de 2,8ºC, a la Ribera d’Ebre, concretament a Tivissa, la temperatura més baixa ha estat de 4,1ºC, mentre que al litoral, als Alfacs, la mínima ha estat de 6,9ºC
La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya ja indicava que a partir d'este divendres es produiria una forta davallada de les temperatures i començarien les nevades en cotes baixes.
La Diputació de Tarragona ja ha començat els treballs preventius de vialitat hivernal d'estesa de fundents a la xarxa de carreteres de la seua titularitat per evitar afectacions del trànsit. Les tasques de prevenció i seguretat estan en marxa des de mitjans de novembre i s'han reforçat esta setmana amb tres equips de treball: un a la zona de la Ribera d'Ebre-Terra Alta, un a la zona Baix Camp-Alt Camp i un altre a la Conca de Barberà. Des que han començat els treballs ja s'han consumit un total de 21 tones de sal.