Arriba a Tortosa una exposició interactiva per conèixer la figura de Ramon Llull

Després de passar per diverses ciutats europees, 'La Veritat Inefable. El Llibre d'amic e amat de Ramon Llull' s’allotjarà a la biblioteca Marcel·lí Domingo fins al 27 de desembre

Façana de la biblioteca Marcel·lí Domingo, a Tortosa
Façana de la biblioteca Marcel·lí Domingo, a Tortosa | Google Street View
Redacció
30 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:25h
El 5 de desembre a les 19 h s’inaugurarà a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa l’exposició itinerant produïda per l’Institut Ramon Llull, que es podrà visitar fins al 27 de desembre. L’exposició pretén apropar al gran públic la figura i obra d’este pensador excepcional, que representa una de les aportacions més rellevants de la cultura catalana a la cultura universal.
 
L’exposició forma part del programa internacional de l’Any Llull de l’Institut Ramon Llull, organisme del Departament de Cultura que té com a objectiu promoure a l’exterior la llengua i la cultura catalanes.
 
L’exposició, comissariada per Joan Santanach, pren com a punt de partida els versicles del Llibred’Amic e Amat i permet aprofundir en la vida de Ramon Llull, el seu pensament i el context històric. Es tracta d’un del textos místics més importants de la literatura europea i una de les obres més conegudes de l’escriptor. En el context medieval, Llull és un personatge que va escriure centenars de títols i va recórrer milers de quilòmetres. Va compondre llibres sobre temes científics, filosòfics i teològics, en els quals emprava el llatí, però també el propi vernacle, el català, fet que li atorga un paper destacat en el procés d’emancipació intel·lectual dels laics.
 
L’exposició pretén atraure i sorprendre, es planteja com un espai de reflexió inesperat configurat per quatre elements escultòrics: quatre lletres fora d’escala. Estes lletres permeten que l’espectador s’assega còmodament per interactuar amb els continguts que es presenten en pantalles interactives, que faciliten un apropament íntim i que afavorix múltiples nivells de lectura i profunditat. Els continguts de l’exposició es dividixen en 9 capítols: Ramon Llull i la veritat inefable; El món de Ramon Llull; Una existència, dues vides; L’ermità Blaquerna; L’amor místic; Literatura i veritat; Un món desordenat; L’Art de Ramon, i La posteritat.