L’alcalde de Flix i la portaveu del PSC a Móra d’Ebre s’incorporen al ple del Consell Comarcal de la Ribera

Les incorporacions s’afegixen a la de Lluís Miquel Zas, regidor del PDeCat de Ginestar, qui a l'octubre va entrar en el lloc del rasquerà Jesús Benaiges

El moment de la presa de possessió de Marc Mur, alcalde de Flix.
El moment de la presa de possessió de Marc Mur, alcalde de Flix. | Cedida
Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat el 30 de novembre a les 16:36h
El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre incorpora dos nous representants polítics de la comarca, en substitució de consellers que per diferents motius han deixat el seu càrrec comarcal. D’una banda, l’alcalde de Flix, Marc Mur, que entra en el lloc del republicà Francesc Barbero, qui des de setembre és diputat provincial i amb qui Mur governa al poble de la Ribera nord. De l’altra, la portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Móra d’Ebre, Dolors Gurrera, primera secretaria del PSC a la capital de comarca, que en este cas substituïx Montserrat Latorre.

Les incorporacions de Mur i Gurrera s’afegixen a la de Lluís Miquel Zas, regidor del PDeCat de Ginestar, qui en el plenari del mes d’octubre va entrar en el lloc del rasquerà Jesús Benaiges. Tots ells són relleus previstos per a mitjan legislatura, “marcada per la bona entesa comarcal”, segons la nota de premsa emesa pel consell, amb un govern que té el suport de 18 dels 19 consellers amb representació al Consell: 9 del PDeCat, 8 d’ERC i 1 de la FIC. Un govern d’àmplia majoria, després de la incorporació dels republicans en el cartipàs comarcal, el passat mes de març. Tan sols en queda fora l’únic conseller socialista amb representació comarcal, després dels resultats de les darreres eleccions municipals de 2015.

Amb l’entrada de Marc Mur, són sis els alcaldes riberencs que formen part del plenari comarcal: la presidenta del Consell, Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre; Antonio Suárez, alcalde de Ribaroja; Jordi Jardí, de Tivissa; Gil Martí, de la Palma, i Josep Maria Buixeda, d’Ascó; a més de l’alcalde de Flix.