Fred polar arreu del territori fins diumenge

Una bossa d'aire àrtic fa caure dràsticament les temperatures, amb glaçades generalitzades | L'episodi s'allargarà fins diumenge, quan els termòmetres tocaran fons

Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:08h
Imatge d'un vidre de cotxe glaçat.
Imatge d'un vidre de cotxe glaçat. | Cedida
La bossa d'aire àrtic ja ha arribat a Catalunya i ha fet caure els termòmetres de manera dràstica arreu del país, amb glaçades generalitzades. Esta matinada, les temperatures més baixes s'han marcat a l'interior, al Prepirineu i al Pirineu, amb registres com els de Lleida (-3,4ºC), Vic (-3,5ºC), Puigcerdà (-5,8ºC), Vielha (-2,8ºC) o Núria (-5,8ºC). 

A les Terres de l'Ebre, el fred no ha estat tan rigorós, però la caiguda de les temperatures s'ha fet notar. Així, la passada nit s'ha arribat a mínimes de 1,2ºC al Parc natural dels Ports,  2,8ºC a Batea, a Horta de Sant Joan 4ºC, Amposta 7,1ºC i al litoral, 7,7 ºC a l’Ametlla de Mar i 9,3ºC a l'estació dels Alfacs. 

Però això només ha fet que començar. Les temperatures continuaran caient de valent i, tot i una lleu pujada transitòria, divendres encara baixaran més i es mantindran amb registres gèlids fins diumenge, quan tocaran fons. 

El cap de setmana serà de rigorós hivern i les màximes no arribaran als 10 graus en moltes comarques. El descens marcat de la temperatura i el vent incrementarà la sensació encara més de fred.

La neu també està assegurada el cap de setmana al vessant nord del Pirineu, on poden caure gruixos importants: Vall d'Aran, nord del Pallars Sobirà i Andorra. Divendres, la cota de neu encara baixarà més, podria nevar per sota dels 100 metres.