Alcanar dona el tret de sortida a les 24es Jornades de la Clementina, este cap de setmana

Deu restaurants membres del Col·lectiu Gastronòmic d'Alcanar i les Cases participaran d'esta edició

Les possibilitats de la clementina als fogons són molt àmplies i inclouen tant la cuina tradicional d'Alcanar com les creacions més agosarades de la cuina d'autor
Les possibilitats de la clementina als fogons són molt àmplies i inclouen tant la cuina tradicional d'Alcanar com les creacions més agosarades de la cuina d'autor | Cedida
Redació
23 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:36h
La clementina torna a ser el producte estrella ebrenc amb motiu de les XXIV Jornades Gastronòmiques de la Clementina, que tindran lloc a les Cases i a Alcanar del 24 de novembre al 24 de desembre.
 
Cadascun dels menús que proposaran els deu restaurants membres del Col·lectiu Gastronòmic d'Alcanar i les Cases incorporen receptes que porten el segell de la Fundació Alícia. Jordi Monfort, regidor de Turisme, assenyala que "és un fet molt singular que posa en valor este producte tan cobejat fora del nostre territori". A més, tots els plats s'acompanyaran amb vins de la denominació d’origen Terra Alta.
 
Les possibilitats de la clementina als fogons són molt àmplies i inclouen tant la cuina tradicional d'Alcanar com les creacions més agosarades de la cuina d'autor. Àngel Llasera, portaveu del Col·lectiu, destaca que aquestes Jornades "incentiven la innovació a culinària, gràcies a la versatilitat i al gust peculiar de la pell i la dolçor d'este cítric".
 
Així doncs, les Jornades Gastronòmiques permetran als veïns i visitants tastar els millors plats amb un toc cítric, siguen entrants, peix, carn, arrossos, postres o begudes. Els preus dels deu menús dels restaurants participants –Café del Mar La Lluna, Can Manel, Chaparral, El Nàutic Les Cases, La Costa, La Marinada,  Les Palmeres,  Lo Taulell de M. José, Mareny i Tancat de Codorniu– oscil·len entre els 25 i els 38 euros.
 
A més, la cafeteria La Volta ha dissenyat uns còctels de clementina que oferirà durant les Jornades. La Calafa també proposa una activitat ecoturística, el pròxim cap de setmana, per a endinsar els participants en el conreu i l'elaboració de melmelada de clementina. I la biblioteca Trinitari Fabregat ha organitzat un concurs de fotografia.
 
Les Jornades Gastronòmiques també volen retre homenatge a tota la pagesia canareva, que, en un sòl i un clima únics, cultiva clementines, les quals estan reconegudes per la indicació geogràfica protegida Clementines de les Terres de l'Ebre. Precisament esta setmana se celebren al municipi les jornades tècniques dels cítrics, un referent en el món citrícola, que, en paraules de Monfort, "tenen com a objectiu potenciar la transferència de coneixements i fomentar el debat en el sector davant els importants reptes que afronta".