Amposta destinarà 800.000 euros a millorar equipaments i senyalitzacions turístics

El projecte preveu catorze actuacions en este sentit, com la construcció d’un aparcament dissuasiu a l’Encanyissada o un nou mirador al Delta

Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:59h
Vista aèria de l'Encanyissada, on el projecte preveu millorar el camí existent i la unió entre els carrils bici
Vista aèria de l'Encanyissada, on el projecte preveu millorar el camí existent i la unió entre els carrils bici | Sergi Aznar
L’Ajuntament d’Amposta invertirà 816.000 euros en 14 actuacions per millorar els equipaments i les senyalitzacions turístiques del terme. Esta acció s’engloba en el Pla d’actuacions per al foment territorial del turisme al municipi, un projecte que ha rebut una subvenció de 350.000 euros per part de la Generalitat de Catalunya dins dels ajuts finançats gràcies als ingressos de l’impost sobre les estades en establiments turístics (IEET).

La memòria presentada per l’Ajuntament d’Amposta ha estat la més ben valorada de Catalunya. Així ho ha destacat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, durant la roda de premsa de presentació d’actuacions, acompanyat per la regidora de Turisme, Fires i Promoció Exterior, Joana Estévez.

Tomàs ha defensat que esta puntuació s’ha obtingut perquè “el pla està dissenyat sobre tres eixos fonamentals: eficiència energètica, sostenibilitat i millora de l’accessibilitat”. “Tenint en compte que la subvenció que ens ha atorgat la Generalitat suma 350.000 € i el projecte que hem desenvolupat puja fins a 816.000 euros, l’aposta de l’Ajuntament d’Amposta és de prop de 500.000 euros”, ha afegit.

Les 14 actuacions es distribuïxen en cinc grans blocs en funció de la tipologia: mobilitat (construcció d’un aparcament dissuasiu a l’Encanyissada i millora del camí existent i de la unió enter carrils bici també a l’Encanyissada), accessibilitat (millora de l’accessibilitat a diversos miradors del Delta i també la creació d’un de nou); senyalització turística i rural; espais públics i eficiència energètica i sostenibilitat.