El PSC denuncia una caiguda d’inversions per part de la Generalitat a les Terres de l'Ebre del 79%

Els socialistes asseguren que la seua és “una llista pensada per guanyar i governar"

Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo en una roda de premsa. Foto d'arxiu.
Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo en una roda de premsa. Foto d'arxiu. | ACN
Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:31h
El PSC denuncia que entre els pressupostos de 2010 (darrer any del govern tripartit) i els pressupostos d’enguany (aprovats per Junts pel Sí i la CUP) les inversions directes de la Generalitat al territori han davallat en un 79%. “No hi ha paraules per expressar el menyspreu que ha demostrat este govern amb les Terres de l’Ebre”, han assegurat els diputats socialistes Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo a l’hora fer balanç d’esta legislatura en l'àmbit de les quatre comarques ebrenques.

En concret, en estos darrers set anys les inversions directes de la Generalitat destinades a les Terres de l’Ebre han davallat de 118.985.228 euros el 2010, amb govern Montilla, a tan sols 24.590.123 euros, amb govern Puigdemont-Junqueras, afirmen els diputats del PSC.
 “En algunes situacions la desinversió és realment de jutjat de guàrdia. És el cas de la comarca de la Terra Alta on la davallada ha assolit el nivell record negatiu del 95%. Com es pot justificar això? No ho sabem perquè mai se’ns ha donat una explicació argumentada, malgrat les reiterades preguntes que n'hem fet al Parlament”, han explicat Ibarra i Castiilo.

“Volem parlar de les Terres de l’Ebre també en esta campanya i no amagar-ho tot darrere dels crits d’independència. Aquells que parlen tan de "defensar el territori" han d’explicar perquè objectivament, amb dades oficial de la mateixa Generalitat a la mà, han castigat tant a este territori”, han reblat els dos diputats.

Ambdós diputats han coincidit a assenyalar que el vot als socialistes “és el vot de la defensa de les Terres de l’Ebre al Parlament, ja que hem estat els únics a denunciar esta desinversió, demanar explicacions als grups que l’han executada, ERC, PdeCAT i CUP”, han afegit.
 
La candidatura socialista a les eleccions del 21-D incorpora l’exregidor de Tortosa i antic líder d’Unió Democràtica, Joan Caballol, membre d’Units per Avançar, com a número 3. Així mateix, la portaveu de la Federació del PSC a l’Ebre, Bibiana Porres, és la número 4. “És una llista pensada per guanyar i governar, amb els millors candidats i amb compromís inequívoc de tornar a invertir a les Terres de l’Ebre”, han conclòs Ibarra i Castillo.