L'Ebre revalida les seues estrelles Michelin

Fran López (Villa Retiro i Xerta Restaurant), Jeroni Castell (Les Moles) i Vicent Guimerà (L'Antic Molí) tornen a aconseguir este premi a l'abast de molt pocs

Imatge de la gala lliurament d'estrelles de la Guia Michelin.
Imatge de la gala lliurament d'estrelles de la Guia Michelin. | Guia Michelin
Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:31h
Els restaurants L'Antic Molí i Les Moles, d'Ulldecona, i Villa Retiro, de Xerta, han revalidat, un any més, les seues estrelles Michelin. Ho han fet en la gala de la Guia Michelin d’Espanya i Portugal que es va celebrar este dimecres a la nit a Tenerife.
 

L'ulldeconenc Vicent Guimerà va obrir L'Antic Molí l'any 2004.


L’any passat, L’Antic Molí d’Ulldecona, amb el xef Vicent Guimerà al capdavant, que també va ser nomenat cuinar de l’any 2016, es va estrenar en la galàxia Michelin, en aconseguir la primera estrella. “Professionalment va ser un salt cap a un camí desconegut i emocionant, un desencadenant cap a una més alta exigència, més pressió i també un esperó per portar amunt la nostra identitat a la taula”, valoren en un missatge al seu blog. Guimerà va obrir L'Antic Molí el 2004, amb només 24 anys, i allà oferix una cuina de mercat, creativa i basada en el producte de proximitat que ha merescut la primera estrella Michelin: “Avui la renovem i seguim amb la  mateixa il·lusió que fa un any,”, afegixen.
 

Cuina del Restaurant Les Moles, a Ulldecona. Foto: Cedida



Les Moles, l’altre restaurant d’Ulldecona amb estrella Michelin, liderat per Jeroni Castell, va aconseguir per primer cop esta distinció el 2013 i des d’aleshores sempre l’ha revalidat. A més, enguany, estan de doble celebració i és que es complixen 25 anys del restaurant. En un missatge a les xarxes socials ja han agraït esta condecoració:

x

D'altra banda, Fran López està de doble enhorabona un any més i és que és l’únic xef ebrenc amb dos estrelles Michelin. La primera, per Villa Retiro, i l’altra pel restaurant que porta el mateix nom de Xerta, ubicat a Barcelona i que va aconseguir la primera estrella l’any passat. 
 

Fran López, xef de Villa Retiro i de Xerta Restaurant. Foto: Cedida