Estos són els candidats al premi Solidaritat 2017 del Baix Ebre

El guardó té una dotació econòmica de 1.500 euros, que es destina a finançar el projecte premiat.

El jurat deliverant sobre els candidats.
El jurat deliverant sobre els candidats. | Cedida
Redacció
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:36h
Dos projectes relacionats amb l'ús terapèutic de l'agricultura ecològica i les telecomunicacions opten enguany al premi Solidaritat, que convoca el Consell Comarcal del Baix Ebre amb l'objectiu de reconèixer i premiar una entitat pública o privada que haja dut a terme durant l'any el millor projecte social o solidari a la comarca.

El jurat, integrat pel president de l'ens comarcal, Enric Roig, i els representants dels diferents grups polítics que integren la Corporació Comarcal, donaran a conèixer el guanyador el pròxim divendres 1 de desembre en un acte que se celebrarà a la seu de la institució.

Els dos candidats que opten a este guardó són la Federació d'Entitats Socials de les Terres de l'Ebre (FESTE) i l'Associació d'Usuaris Guifi.net i Linux de les Terres de l'Ebre (AUGUTE).

FESTE, amb seus a Tortosa i Deltebre, ha presentat el projecte Fresc, horts urbans, una iniciativa que oferix i impartix teràpies a partir de l'agricultura ecològica a diferents col·lectius que se'n puguen beneficiar, com per exemple malalts de parkinson, esclerosi múltiple, Alzheimer, autisme, fibromiàlgia, entre d'altres, amb l'objectiu millorar-ne la qualitat de vida.

El projecte consta de 60 parcel·les d'agricultura ecològica, ubicades al barri de Ferreries de Tortosa, el 30% de les quals es destinen a l'ús social i terapèutic i la resta es disposen en arrendament a la població per fer producció destinada a l’autoconsum.

El projecte cooperatiu presentat per l'associació d'usuaris AUGUTE, una entitat sense ànim de lucre nascuda el 2012 a Tortosa, consistix a oferir als associats un servei bàsic d'accés a Internet a un preu just, a través d'una xarxa de telecomunicacions pròpia, amb l'objectiu de combatre la fractura digital i cobrir aquelles zones on les grans operadores no ho fan.

El premi Solidaritat té una dotació econòmica de 1.500 euros, que es destina a finançar el projecte premiat.