Ulldecona reprèn els «Tastets de Patrimoni» amb una conferència sobre les pintures rupestres del terme

La xerrada tindrà lloc este dimecres a les 19h a la Biblioteca Pública de Tarragona

Redacció
21 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:37h
Vista de l'ermita de la Pietat d'Ulldecona des d'un dels abrics on s'ubiquen les pintures rupestres "Abrics de l'Ermita"
Vista de l'ermita de la Pietat d'Ulldecona des d'un dels abrics on s'ubiquen les pintures rupestres "Abrics de l'Ermita" | Sofia Cabanes
Tornen els Tastets de Patrimoni de la tardor a Ulldecona centrat, esta vegada, en descobrir les pintures rupestres del municipi. La conferència “Un passeig per la Història. El Conjunt Rupestre de la de la Serra de Godall”, a càrrec d’Agustí Vericat, professor d’Història, tècnic de turisme de l’Ajuntament d’Ulldecona i actual director del Centre d’Interpretació d’Art Rupestre Abrics de l’Ermita. La cita és el pròxim 22 de novembre a les 19h a la Biblioteca Pública de Tarragona.

En la seua xerrada, Vericat parlarà d'este conjunt d'una qualitat excepcional, que l'any 1998 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i que forma part de la Ruta de l'Art Rupestre creada el 2005 pel Museu d'Arqueologia de Catalunya. Vericat inaugurarà l’edició de tardor d’enguany dels Tastets de Patrimoni després que la primera xerrada prevista el mes passat es va haver d’ajornar fins al pròxim dia 29 de novembre. Esta segona conferència anirà a càrrec de la doctora en Història de l'Art i catedràtica de Geografia i Història, Victòria Almuni, que parlarà sobre el camp d’aviació de la Sénia.

Organitzats per la Biblioteca Pública de Tarragona i per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), els Tastets de patrimoni d’esta tardor volen incidir en dos indrets d'importància històrica de les Terres de l'Ebre: les pintures rupestres d’Ulldecona i el camp d’aviació de la Sénia. Després de les dos conferències, el dia 2 de desembre es serviran les postres dels Tastets, que consistiran en una visita guiada a càrrec dels dos ponents als dos elements històrics tractats.

Les conferències sempre són d'assistència lliure. La sortida té un preu de 30 euros i inclou el dinar i els desplaçaments dels participants des de Tarragona. Les inscripcions es poden fer a la Secció Local de la Biblioteca de Tarragona i a l’adreça electrònica bptarragona.cultura@gencat.cat.