Tortosa acull una jornada dedicada als descobriments arqueològics al front de l’Ebre

Tindrà lloc este dissabte, i es mostraran els resultats d’intervencions arqueològiques a punts clau de la Guerra Civil com la cota 287 a Corbera d’Ebre o el barranc dels Fornets de Xerta

Cartell de la jornada
Cartell de la jornada | Cedida
Redacció
21 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:52h
Este dissabte 25 de novembre se celebrarà la III Jornada d’Arqueologia i Patrimoni de la Guerra Civil al Front de l’Ebre, organitzada pels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre i el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre. L’esdeveniment tindrà lloc a la seu dels Serveis Territorials de Cultura, a Tortosa.
 
Esta edició se centrarà en l’arqueologia del conflicte de la mà de la Dra. Queralt Solé (UB), i més concretament, en les troballes arqueològiques fruit de les intervencions arqueològiques al lloc de comandament de les Brigades Internacionals, la cota 287 de Corbera d’Ebre o el barranc dels Fornets de Xerta. El programa de les jornades és el següent:
 
Programa de la III Jornada d’arqueologia i patrimoni de la Guerra Civil al front de l’Ebre
 
Presentacions 

10.00 h  Recepció dels participants
10:15 h  Presentació de la Jornada
 
Ponència marc

10.30 h L’arqueologia en l’estudi de la Guerra Civil. Dra. Queralt Solé (UB).
 
Pausa 11.30 h
 
Intervencions arqueològiques a les Terres de l’Ebre I

12.00 h  Intervenció a les trinxeres de la Cota 287 (Corbera d’Ebre). Jordi Ramos i Laia Gallego (Àtics SL)
13.00 h Intervenció arqueològica a un refugi de comandament de les Brigades Internacionals durant la Batalla de l’Ebre. Resultats de les excavacions realitzades a Molí de Farriol (Corbera d’Ebre). Mireia Romero
 
Pausa 14.00 h 
 
Intervencions arqueològiques a les Terres de l’Ebre II
16.30 h Intervenció al complex de trinxeres del Barranc dels Fornets (Xerta, Baix Ebre). Dr. Jordi Diloli i Jordi Vila (Gresepia, URV)
17.30 h L’arqueologia de la Guerra Civil com a mètode de participació ciutadana. José Albelda (Camins de la Memòria, Ajuntament de la Vilavella)
 
La gestió d’espais patrimonials
18.30 h El Pla director del Poble Vell de Corbera d’Ebre, una eina de gestió patrimonial. Joaquina Bobes (Artimetria SL).